Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj: General Woo nakon 21 godine karijere pokazao klincima kako se radi show

08.05.2015. Patricia Pajk
Foto: Velentina Cetin/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kada sam jučer oko 22 sata ušla u Vintage Industrial Bar, prvo što sam pomislila bilo je “Sranje, ponavlja se subota i poluprazan KSET na Cali Agentsima“, iako su mi mnogi govorili da se to neće dogoditi budući da nastupa General Woo, i to u dosad još neviđenoj kombinaciji s bendom – Funksterima. Na moje veliko veselje pri kraju nastupa zagrebačke predgrupe 40Industry, Vintage se fino popunio, a na stage su počeli izlaziti Funksteri i, naravno, sam General Woo – dok je njegov back, kao i inače, bio MC Pendrek iz ranije spomenutog 40Industrya.

Njegove Funkstere čine bubnjar, saksofonist i basist, a Woo je kompletan nastup održao uz podršku DJ-a Mr Dirty Hairya. Bend je definitivno bio odlična ideja, jer je tako rupe između pjesama ovaj prateći sastav mogao popunjavati svojim solo izvedbama nekih klasika hip hopa, od Beastie Boysa do Rakima. Woo je pred punim Vintageom izveo svoj album “Pad Sistema”, pio rakije i podizao atmosferu kratkim upadicama između pjesama – tako da komunikacije s publikom nije nedostajalo. Istaknuti se moraju izvedbe Vidim Zvjezdice, Vukovarac je popizdio, Vukojebina, Repam dok ne krepam (u originalu se pojavljuje i Stoka koji nije gostovao na ovom koncertu), Rolaj, Ja sam ulicaJazo, na kojoj inače gostuju MC Pendrek i Ajs Nigrutin koji je bio najavljen kao gost, iako je zbog rođenja kćeri propustio ovaj show. Međutim, MC Pendrek ga je više nego odlično zamijenio, što je publika podržala uz gromoglasne uzvike.

Na stageu su se pojavila dva gosta, Toxara i Sunny Sun, čime je Woo razbio monotoniju koncerta i podigao nastup na još viši nivo. Najveće veselje izazvala je izvedba Repchuge s albuma “Verbalni delikt” koju je izveo dva puta, jednom u uobičajenom aranžmanu i kao posljednju pjesmu ovog nastupa, samo uz pratnju ritam sekcije. Neizbježan je bio i opus legendarnog hrvatskog hip hop dua Tram11, što je uzrokovalo tim da je Vintage jednoglasno izveo Hrvatske Velikane i naravno, Pad Sistema, premda je Woo, kao i svaki reper, morao izvesti i jednu za cure – legendarnu suradnju s Ivanom Husar, pjesmu S Tobom Ne Znam.

Večer je prošla u odličnoj atmosferi i sjajnom rapu pa nekako ostaje nada da je onaj fijasko prošle subote stvarno bio čista posljedica produženog vikenda. General Woo je pokazao zašto je već 21 godinu u ovoj igri, a to mogu potkrijepiti i onim što nam je Woo poručio:

“Ovo je repchuga
k’o kada klima se glava
k’o kada pije se pivo
k’o kada puši se trava
ovo je repchuga
al’ kad ste gladni i mladi
reperi pokaz’o sam vam kako se to radi”

Isto tako, osobno svom faksu imam za poručiti da me sve krivo uči – jedan i jedan nisu dva, već jedanaest.


(Visited 682 times, 2 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(16 votes, average: 4.875 out of 5)

Komentari