Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Izvještaj: Herbie Hancock paradno prošetao Zagrebom

28.11.2014. Patricia Pajk
Foto: Ziher.hr - Patricia Pajk

Foto: Ziher.hr – Patricia Pajk

Dugo iščekivani koncert legendarnog jazz instrumentalista, Herbieja Hancockaostavio me u nekom mlakom raspoloženju. Možda su moja očekivanja bila previsoka, no smatram da ni na jednom koncertu ne smije doći do onog trenutka kada želite da sve skupa završi i da se pokupite doma. Pročitala sam jučer i danas dosta izvještaja koji su ga nahvalili kao da se sam Miles Davis digao iz mrtvih i nastupio ekskluzivno za prepunu koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Svaka čast legendi koja još sa svojih 74 godine putuje i nastupa, ali ja sam došla čuti njega i njegov prateći bend, a na kraju mi je najbolji dio koncerta bio upravo kada je na pozornici ostao samo gitarist, Lionel Loueke. Ako ga usporedim s nastupom Roy Ayersa na ovogodišnjem Dimensions Festivalu, Roy je napravio bolju atmosferu i nije bilo ni trenutka dosade, baš kakav i jazz treba biti, a ako uz to promatramo i činjenicu da je on realno za rang niža zvijezda od Herbiea, onda ne mogu biti oduševljena. Herbie je sam po sebi zvijezda i ostao mi je neki osjećaj da je upravo samo to došao pokazati u Zagreb, “ja sam Herbie Hancock i vi ćete sad pljeskati što god ja svirao i kako god to svirao”.

Nastup nije bio loš, ali je bio na dosta dijelova pomalo dosadnjikav. Da je ovo bio nastup nekog našeg jazz izvođača rekla bih da je prošao vrlo dobro, ali budući da je Herbie jedna od najvećih živućih zvijezda jazz glazbe, onda mogu reći da je koncert bio samo – dobar.

Lijepo je to što je dvorana bila krcata, a ljudi su bili jako šaroliki, doslovno od 5 do 75 godina. I lijepo je što je jazz sve više i više dio zagrebačkog koncertnog života. Nakon  Maria Biondia  i Herbieja Hancocka, čekamo što će nam Lisinski još pripremiti.

Komentari