Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Izvještaj – Hideout festival (4. dan): Gorki Chase & Status i odlični Scuba

05.07.2013. Borna Radatović

Foto: Facebook/Hideout

Foto: Facebook/Hideout

Službeno četvrti, realno drugi dan Hideouta protekao je u istome duhu kao i prošlogodišnja izdanja festivala. Glavni adut festivala je poveći lineup, koji zadaje slatke brige svakome posjetitelju. Tako su jučer nastupili mnogobrojni dj-evi, koji bi svojom pojavom tijekom godine u bilo kojem gradu Lijepe naše izazvali velik interes javnosti, ali i publike. Sinoć smo ih imali priliku vidjeti na okupu uz pojačanje  “manjih”, ali ne manje bitnih imena.

Naime, radi se o imenima koja nisu zaslužila takvu degradaciju, ali uz velikane kao što su Chase & Status, Julio Bashmore, Seth Troxler i Erol Alkan, ne mogu dospjeti u prvi plan. Nažalost, neka imena nisu toliko ispunila svoja očekivanja, možda zbog naše visoko podignute letvice. Pri tome aludiram na nastup Chase & Status i MC-a Rage. Doduše nastup nije bio u punom sastavu već samo solo set, no ipak ostaje gorak okus poslije nastupa.

Na primjer, odmah poslije uslijedio je još jedan DJ set, i to Penduluma. Njihov je zvuk bio konzistentan i vrlo je prisutno išao s valovima publike. Za razliku od Chase & Statusa koji su se previše distancirali od DnB-a prema Dubstepu sa svojim novim albumom. Još jedna loša karakteristika je i  osrednji MC Ragea koje nije pripomoglo sveukupnom dojmu, no za konačne kritike pričekat ćemo službenu objavu albuma.

 Apsolutni pobjednik večeri je zasigurno Scuba

Još jedna svijetla točka je nastup Camo & Krookeda koji su doista ugodno iznenadili. No, apsolutni pobjednik večeri je zasigurno Scuba, koji je u Kalypsu odradio odličan posao uz predivan izlazak sunca i još bolje  ozvučenje podcijenjenog Kalypsa.

Sve u svemu, drugi dan festivala zaslužio je vrlo dobru ocjenu unatoč nekim manjim manama. Danas nade polažemo u Rudimental, Jamie Jonesa, Skreama i Bengu.  Nadamo se da će današnji dan biti minimalno na razini jučerašnjeg.

 

(Visited 42 times, 2 visits today)

Komentari