Istaknuto
18.06.2017.

Ako tijekom ljeta ostanete u Zagrebu, ili ga pak namjeravate posjetiti, zasigurno se nećete dosađivati. Istražili smo koji vas sve koncerti, predstave, radionice i festivali očekuju u hrvatskoj metropoli narednih tjedana, a nudi se sve - od klasične glazbe do suvremene umjetnosti.

15.06.2017.

Vrijeme je da saznate sve važne informacije vezane uz ovogodišnji festival, od popisa stageova i rasporeda nastupa do prijevoza i dodatnih festivalskih sadržaja. Čak i ako ste redoviti posjetitelj INmusica, festival je ove godine uveo neke novitete.

Glazba

Izvještaj – Kesington Lima (Akustika): Akustični Lima

26.05.2017. Tin ĐudajekFoto: facebook.com/kensingtonlima

Nakon dugo vremena, drago mi je reći da je konačno i moj akustični post završio. Prvi koji me dočekao na akustičnoj pozornici ovoga utorka bio je Kesington Lima, inače jedan od članova kultnog Valentina Boškovića. Dok još uvijek čekamo prvi nastup Valentina, Josip Radić s Kensington Limom već je odradio nekoliko koncerata u Zagrebu, a posljednji je upravo bio ovaj akustični u Rockmarku.

O koncertu se doista ne može puno reći. Bilo je kratko, simpatično i veoma prijateljsko; kako to inače i biva na Akustikama. Josip Radić odsvirao nam je tek nekoliko vlastitih pjesama, a koncert je prigodno završio pjesmom Roketomobil Valentina Boškovića. Ovo je zato i bila jedna prava akustična Akustika. Jedan čovjek, jedna akustična gitara i ništa više. Mora se reći da su pjesme doživjele znatnu preobrazbu prebacivanjem na jednu akustičnu gitaru. Izgubile su dosta ambijentalnosti i ostale ogoljene na akorde i glas pritom ne gubeći na kvaliteti. Radi se doista o dvije drugačije dimenzije glazbe. Veliki dio glazbe Kensington Lime čini elektrika i prebacivanjem u akustični aranžman, pjesme je bilo prilično teško za prepoznati.

No, možda je to i samo moj doživljaj budući da je ovo tek prvi put da gledam Kensington Limu i to samog i akustičnog, unatoč brojnim ljudima koji mu se pridružuju na snimkama. Cassette Pop je glazba za koju kaže kako je to ona glazba koja nas vraća u vrijeme kazeta, fiksnih telefona i mlinaca za kavu čija se ideja i da osjetiti na studijskim snimkama. Akustično ovo nije bilo toliko jasno, već se i cijeli žanr glazbe promijenio. Koliko neočekivano, možda je ovo i pokazatelj većih mogućnosti glazbe i drago mi je da je ova Akustika doista i bila akustična. Ako zbog ničega drugoga onda zbog vraćanja jednostavnosti i akustičnoj gitari.

Drago mi je reći da dok čekamo nastup Valentina Boškovića 14. veljače 2046. na Vidovoj Gori da ćemo moći uživati bar u jednom dijelu benda, koji mnogo obećava.

Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(1 votes, average: 4.000 out of 5)

Komentari