Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Izvještaj – Lucky Chops: Preko podzemne do pozornice

09.02.2017. Magda SmojverFoto: Ivica Šitum

Zagrebački Boogaloo bio je dobro mjesto za zaboraviti na činjenicu da je ponedjeljak i tjedan nastaviti u tonu dobrih vibracija. Limena družina Lucky Chops po prvi put nastupili su u Hrvatskoj, ali, sudeći po broju fanova, definitivno ne i zadnji. Njihova priča krenula je u skladu s 21. stoljećem – online. Nakon sveprisutne snimke iz podzemne željeznice u New Yorku koju malo tko nije čuo, karijera ovim talentiranih glazbenika strelovito je krenula u visine. Ja sam na njih nabasala na Facebook-u i bili su mi odlični, i ne znam jesam li to samo ja živjela u neznanju, no moram priznati da sam se poprilično iznenadila s brojem obožavatelja koji su napunili cijeli Boogaloo.

Set autorskih, set hitova

Prvi dio koncerta sastojao se od autorskih stvari za koje je većinom zaslužan trombonist Josh Holcomb. Svaka skladba bila je nabrijana i potpomognuta raznim električnim zvukovima koji su bili lajtmotiv tokom cijelog koncerta. Iako pažnju nekako najviše krade Josh, što zbog činjenice da gotovo jedini komunicira s publikom, a što zbog činjenice što vježba skokove na pozornici, i ostali članovi vrlo brzo su se iskazali i dobili publiku.

lucky chops

Foto: Ivica Šitum

Rafael Buyo na suzafonu pri samom početku imao je izvrstan solo koji je nagrađen gromoglasnim pljeskom i tek što su se dlanovi ohladili, Charles Sams oduševio je bubnjarskim sposobnostima. Saksofonist Daro Behroozi, koji je u momentima zasvirao i bas klarinet, predstavio je svoju autorsku pjesmu Stand everybody, a ostatak setliste, osim autorskih stvari, činile su i obrade dobro poznatih hitova. Kraj koncerta obilježio je zanimljiv medley pjesama Problem, Stand by me, Danza Kuduro, Eye of the tiger, Lean on me

Presuzdržana publika

Lucky Chops dali su sve od sebe, skakali, zabavljali, odlično iznijeli stare, nove, autorske, više i manje poznate pjesme, i svim silama se trudili zabaviti i rasplesati publiku koja je ipak bila malo presuzdržana za svirku poput njihove. Koncert je završio oko 22 sata porukama o stvaranju boljeg i ljepšeg svijeta, velikim pljeskom i uzvicima „we want more“. Ne sumnjam da će se Lucky Chops opet vratiti u Hrvatsku i napuniti neku još veću dvoranu.

Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(5 votes, average: 4.800 out of 5)

Komentari