Istaknuto
23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

19.10.2016.

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

Glazba

Izvještaj – Malady Lane, Andrew Bear: Loši domaćini, dobri gosti

14.06.2016. Antonio Timko
Foto: Lucija Lokas

Prošli četvrtak mogli smo u KSET-u poslušati malo alternativnog/grunge rocka ili točnije Malady Lane i Andrew Bear-a.

Koncert je iz nekog razloga podosta kasnio pa se tako predgrupa Malady Lane penje na pozornicu KSET-a nešto malo poslije 22 sata gdje počinje štimanje pa problemi s pedalama basista, stoga smo mogli par minuta gledati kreativnost na djelu i slušati minijature frontmena Chrisa Iana. Počinju energično i čvrsto, iako ne donose ništa novo žanru, doduše niti ne moraju, ali nakon par pjesama lako se uhoda u strukturu i teško je s uzbuđenjem čekati novu pjesmu. Gaža je bila posebna jer je basistu nalik na Bronsona ovo bio zadnji nastup. Možda su zato bili malo opušteniji i zaboravili na manire čime su automatski skratili nastup “zvijezdi večeri”. Navodni znaci su tu s razlogom i bit će objašnjeni. U svakom slučaju bio je ovo dobar i čvrst nastup uigranog benda koji je na trenutke iskoračio iz svojih okvira na najavljenoj “pomalo gej pjesmici” i zadnjoj Fire will Find you, međutim najviše emocije što su izvukli od publike bilo je ritmično tapkanje i pokoji vrisak fanova.

Foto: Lucija Lokas

Foto: Lucija Lokas

Petnaestak minuta kasnije na pozornici smo dočekali Andrew Bear.

Iz nekog razloga (meni neobjašnjivog) ispred njih je bilo manje ljudi i samim time manje entuzijazma. Iako im je ovo bio deveti tjedan na turneji i upravo su izašli iz kombija smrdljivi i umorni, Andrew se trudio animirati publiku, a dočekalo ga je poprilično tromo i nezainteresirano ozračje. Svirka je bila nešto živahnija i same pjesme konkretnije i zanimljivije. Imena pjesama ne znam, ali bilo je tu dinamičkih skokova, zanimljivih završnica i dobrih dvoglasja (jako konkretno, znam). Krivac manjka fokusa na same pjesme je inertna publika i intervencija predstavnika zakona. Andrew Bear cijelo su vrijeme energično i bez trunke spomenutog umora svirali, ali je pred samom završnicom iznimno obazriva policija došla mrvicu stišati bend. Potpuno nepotrebno i, što je najgore, prikladan kraj koncerta. Pokazali smo se kao loši domaćini, ali uvijek postoji šansa za popravak. Sretno im i nadajmo se da nisu ništa zamjerili.


Komentari