Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj – Malady Lane, Andrew Bear: Loši domaćini, dobri gosti

14.06.2016. Antonio Timko
Foto: Lucija Lokas

Prošli četvrtak mogli smo u KSET-u poslušati malo alternativnog/grunge rocka ili točnije Malady Lane i Andrew Bear-a.

Koncert je iz nekog razloga podosta kasnio pa se tako predgrupa Malady Lane penje na pozornicu KSET-a nešto malo poslije 22 sata gdje počinje štimanje pa problemi s pedalama basista, stoga smo mogli par minuta gledati kreativnost na djelu i slušati minijature frontmena Chrisa Iana. Počinju energično i čvrsto, iako ne donose ništa novo žanru, doduše niti ne moraju, ali nakon par pjesama lako se uhoda u strukturu i teško je s uzbuđenjem čekati novu pjesmu. Gaža je bila posebna jer je basistu nalik na Bronsona ovo bio zadnji nastup. Možda su zato bili malo opušteniji i zaboravili na manire čime su automatski skratili nastup “zvijezdi večeri”. Navodni znaci su tu s razlogom i bit će objašnjeni. U svakom slučaju bio je ovo dobar i čvrst nastup uigranog benda koji je na trenutke iskoračio iz svojih okvira na najavljenoj “pomalo gej pjesmici” i zadnjoj Fire will Find you, međutim najviše emocije što su izvukli od publike bilo je ritmično tapkanje i pokoji vrisak fanova.

Foto: Lucija Lokas

Foto: Lucija Lokas

Petnaestak minuta kasnije na pozornici smo dočekali Andrew Bear.

Iz nekog razloga (meni neobjašnjivog) ispred njih je bilo manje ljudi i samim time manje entuzijazma. Iako im je ovo bio deveti tjedan na turneji i upravo su izašli iz kombija smrdljivi i umorni, Andrew se trudio animirati publiku, a dočekalo ga je poprilično tromo i nezainteresirano ozračje. Svirka je bila nešto živahnija i same pjesme konkretnije i zanimljivije. Imena pjesama ne znam, ali bilo je tu dinamičkih skokova, zanimljivih završnica i dobrih dvoglasja (jako konkretno, znam). Krivac manjka fokusa na same pjesme je inertna publika i intervencija predstavnika zakona. Andrew Bear cijelo su vrijeme energično i bez trunke spomenutog umora svirali, ali je pred samom završnicom iznimno obazriva policija došla mrvicu stišati bend. Potpuno nepotrebno i, što je najgore, prikladan kraj koncerta. Pokazali smo se kao loši domaćini, ali uvijek postoji šansa za popravak. Sretno im i nadajmo se da nisu ništa zamjerili.


(Visited 318 times, 1 visits today)

Komentari