Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Izvještaj – Malady Lane, Andrew Bear: Loši domaćini, dobri gosti

14.06.2016. Antonio Timko
Foto: Lucija Lokas

Prošli četvrtak mogli smo u KSET-u poslušati malo alternativnog/grunge rocka ili točnije Malady Lane i Andrew Bear-a.

Koncert je iz nekog razloga podosta kasnio pa se tako predgrupa Malady Lane penje na pozornicu KSET-a nešto malo poslije 22 sata gdje počinje štimanje pa problemi s pedalama basista, stoga smo mogli par minuta gledati kreativnost na djelu i slušati minijature frontmena Chrisa Iana. Počinju energično i čvrsto, iako ne donose ništa novo žanru, doduše niti ne moraju, ali nakon par pjesama lako se uhoda u strukturu i teško je s uzbuđenjem čekati novu pjesmu. Gaža je bila posebna jer je basistu nalik na Bronsona ovo bio zadnji nastup. Možda su zato bili malo opušteniji i zaboravili na manire čime su automatski skratili nastup “zvijezdi večeri”. Navodni znaci su tu s razlogom i bit će objašnjeni. U svakom slučaju bio je ovo dobar i čvrst nastup uigranog benda koji je na trenutke iskoračio iz svojih okvira na najavljenoj “pomalo gej pjesmici” i zadnjoj Fire will Find you, međutim najviše emocije što su izvukli od publike bilo je ritmično tapkanje i pokoji vrisak fanova.

Foto: Lucija Lokas

Foto: Lucija Lokas

Petnaestak minuta kasnije na pozornici smo dočekali Andrew Bear.

Iz nekog razloga (meni neobjašnjivog) ispred njih je bilo manje ljudi i samim time manje entuzijazma. Iako im je ovo bio deveti tjedan na turneji i upravo su izašli iz kombija smrdljivi i umorni, Andrew se trudio animirati publiku, a dočekalo ga je poprilično tromo i nezainteresirano ozračje. Svirka je bila nešto živahnija i same pjesme konkretnije i zanimljivije. Imena pjesama ne znam, ali bilo je tu dinamičkih skokova, zanimljivih završnica i dobrih dvoglasja (jako konkretno, znam). Krivac manjka fokusa na same pjesme je inertna publika i intervencija predstavnika zakona. Andrew Bear cijelo su vrijeme energično i bez trunke spomenutog umora svirali, ali je pred samom završnicom iznimno obazriva policija došla mrvicu stišati bend. Potpuno nepotrebno i, što je najgore, prikladan kraj koncerta. Pokazali smo se kao loši domaćini, ali uvijek postoji šansa za popravak. Sretno im i nadajmo se da nisu ništa zamjerili.


Komentari