Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Glazba

Izvještaj: Massimo i Elemental otvorili varaždinski Špancirfest!

24.08.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/spancirfest

Foto: facebook.com/spancirfest

Massimo i Elemental odličnim su koncertima otvorili 15. izdanje Špancirfesta. Massimo je u Varaždin stigao iz Pule, gdje je u Areni koncertom proslavio 30 godina umjetničkog rada, stoga ne čudi da je koncert na Pan pozornici privukao više tisuća posjetitelja koji su potpuno preplavili popularni Stančićev trg.

Foto: facebook.com/spancirfest

Foto: facebook.com/spancirfest

Massimo je osebujan pjevač specifičnog i jedinstvenog izraza na regionalnoj glazbenoj sceni, s odličnim njuhom za izbor repertoara, kako vlastitih pjesama, tako i obrada. Publika je tako cijeli koncert uz Massima pjevala klasike poput Stranac u noći, Sjaj u tami, Loše vino, Da mogu ili Gracija, kao i njegove novije hitove, među kojima su najbolje efekte izazvali Iz jednog pogleda, Zar više nema nas i Suze nam stale na put. Svakako moram pohvaliti Massimov prateći bend, u kojem je okupio niz odličnih, međusobno vrhunski uigranih glazbenika, što su pokazali brojnim instrumentalnim uvodima u pjesme i raznolikim solažama.

Foto: facebook.com/spancirfest

Foto: facebook.com/spancirfest

U isto vrijeme na Antena Zagreb pozornici uz bedeme Starog grada nastupali su varaždinski bend Louder i hvaljeni splitski reggae/world music bend Stillness, dok je finale pružio Elemental. Oni su promovirali svoj novi studijski album, “U redu je”, ali i odsvirali presjek cijele karijere, koja uključuje hitove poput Male stvari, Romantiku, Prirodu i društvo, Nema ga i Vertigo.

Na varaždinskom Korzu nastupio je hvaljeni zagorski blueser Tomislav Goluban, uz gošće Tamaru Obrovac, Kseniju Erker, Lelu Kaplowitz i Singrlice, dok je večer završila na Arena pozornici uz Dravu na kojoj su publiku do rasplesali DJ Jean Marie K i perkusionist Manu Lokole.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari