Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Glazba

Izvještaj – Matt Shaft (Akustika): ‘uuuuuuuu’

25.05.2016. Tin ĐudajekFoto: Akustika

Pred već poznati zeleni zid rock knjižare Rockmark u podrumu Berislavićeve 13 ovoga se utorka u sklopu Akustike smjestio Matt Shaft. Mladi kantautor predstavio nam je svoje autorske radove, a u možda i najkraćoj Akustici kojoj sam prisustvovao našla se i pokoja obrada. Iza projekta Matt Shaft stoji čovjek imena Matej Magdić koji se jučer bavio klavijaturama i violinom, a pomoć mu je pružila i akustična gitara. No, to su i svi instrumenti koji sudjeluju u nastajanju Matejeve glazbe, bar koliko sam ja do sada imao prilike čuti, stoga je ovo bila Akustika kojoj instrumentalno nije ništa nedostajalo.

Nastup je trajao oko pola sata, a publici, koje je bilo znatno manje nego na dvije prošle Akustike, bilo je predstavljeno pet ili šest pjesama. Glazba koju Matt svira sanjiva je, jednostavna i lagana, a žanrovski bi se nabolje mogla poistovjetiti s pop glazbom. Ponekad dostatno ukrašen klavirom, ponekad nakićen zvukom violine, pop koji Matej svira zabavan je, sladak i naivan te priča, jasno, o ljubavi. Ovo nije komplicirana glazba u koju se morate uživjeti da biste je u potpunosti shvatili, već jedna od onih koja će vas opustiti i natjerati da se odmorite uz aktivnosti koje ne zahtjevaju preveliku mentalnu angažiranost. Tako je bilo i sinoć – opušteno i zabavno.

Foto: Akustika

Foto: Akustika

Bilo je zanimljivo promatrati koliko se brzo ta lakoća širila malim podrumom Rockmarka, a vjerojatno je jedino mene zabavljao taj engleski izgovaran ćakavskim dijalektom koji mi je nešto najbolje na svijetu. To mi je samo dodatno ukrasilo večer. No ipak, koliko god pozitivnih strana vidim, isto tako mislim da bi se na konstrukciji pjesama dalo poraditi. Na velikom dijelu jučerašnjeg repertoara bilo je onih ‘uuuu‘-ova ili ‘oooo‘-eva koji su nekada bili odlično uklopljeni u pjesmu, a drugi put su izgledali kao nedostatak inspiracije. Također, kada se dvoje izvođača pogledalo, svima nam je bilo jasno što slijedi. To je onaj nepogrešivi dio pop pjesama kada vokal ostane sam, a isprekidani klavir mu s par akorda daje snagu. No, iako možda na trenutke neinspirirano ili očekivano, vjerujem da se sve to da ispraviti uz malo igre.

Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari