Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj – Odlična rock večer u Tvornici kulture uz And The Kid i The Yellow Buzz

17.10.2015. Bruno Čavara
Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Ovaj petak u Tvornici kulture bio je rezerviran za indie/rock Zagrepčane And The Kid te nešto mlađi garage rock duo The Yellow Buzz. And The Kid iza sebe imaju dva albuma i niz zapaženih nastupa od kojih je i onaj na ovogodišnjem INmusic festivalu. Poznati su po odličnim live svirkama, stoga smo s veseljem očekivali ovaj nastup. The Yellow Buzz  osnovani su prošle godine, a uprvo su izdali novi EP jednostavno nazvan  „Yellow Buzz“.

Oni su pred nešto slabije ispunjenom Tvornicom otvorili večer, no to ih nije obeshrabrilo da već od samog početka zaokupe pažnju svih prisutnih. Dečki su na pozornici jako opušteni i možemo reći da je tijekom cijelog nastupa vladala obiteljska atmosfera. Glazba The Yellow Buzz je zarazna i eksplozivna, a kako je nastup odmicao, pokazali su da su jako raznovrsni i da nisu ograničeni okovima jednog žanra.

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Nošeni reakcijama publike, odradili su odličan nastup tijekom kojeg dominira sjajan zvuk gitare i vokal Adama Lončara. Bubnjar Bruno Bolfan svoj dio posla nije odradio ništa manje fantastično, dapače. Svaki udarac je bio na mjestu, a posebno se isticao besprijekoran osjećaj za dinamiku. Dečki doista zvuče svjetski i vjerujem da će u budućnosti privući puno veću pažnju publike.

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Njihov nastup trajao je oko 45 minuta, a nakon kraće pauze sve je bilo spremno za And The Kid. Koncert su otvorili akustičnim uvodom, što se pokazalo kao odličan potez. Ispunili su prostor prekrasnom atmosferom prepunom melankolije na koju vjerojatno nitko nije ostao ravnodušan. Pred sam kraj pjesme na pozornici im se pridružuju basist i gitarist te je sve spremno za službeni početak.

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Tijekom svog nastupa proveli su nas kroz oba albuma, odlično kombinirajući spore i atmosferične stvari, kao i one nešto bržeg tempa. Njihova glazba odiše svježinom, idejama i atmosferom koja vas vodi na putovanje negdje daleko, van sivog i kišnog Zagreba. Odlični aranžmani, dinamika cijelog benda kao i zanimljive dionice na gitari njihovi su najjači aduti. Publika je s velikim odobravanjem ispratila svaku pjesmu, a vrhunac večeri dolazi pred sami kraj, kada bend zaplovi u instrumentalnu improvizaciju i kada pokažu svu raskoš svoga talenta. Tu se posebno ističe odličan basist Ivan Mioč, dok je neizostavno spomenuti i tijekom cijelog nastupa besprijekoran vokal Filipa Starčevića.

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

Foto: Matej Čelar / Ziher.hr

And The Kid i The Yellow Buzz pružili su odlične nastupe, a ako nastave ovim tempom, pred njima je svijetla budućnost. Zagrebačka rock scena ima dosta toga za ponuditi, dok na publici ostaje da to prepozna i sljedeći put nagradi većom posjećenošću.


(Visited 345 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(12 votes, average: 4.333 out of 5)

Komentari