Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Izvještaj – Partibrejkers: Ona kaže ljubav pokreće ovaj svijet

30.01.2016. Jelena Hac
Foto: Tamara Belušić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ispred Pogona kulture 29. se siječnja okupilo mnoštvo zaljubljenika u zvuk rock and rolla i garage punka. Vrata Pogona otvorila su se u 22 sata, dok je glavni akter večeri s nastupom trebao početi u 23 sata. Većina ljudi je došla u vrijeme kada je najavljen početak koncerta pa se na ulazu stvorila mala gužva, no na našu sreću Partibrejkersi su s koncertom počeli nekih petnaest minuta kasnije. Pojavom Partibrejkersa na stage publika je glasnim ovacijama nagovijestila početak koncerta.

Svoj nastup otvorili su s pjesmom Pogrešan broj, što je odlična pjesma za početak interakcije sa publikom. Publici nije trebalo dugo da počne pjevati i zabavljati se. Na početku koncerta došlo je do malih tehničkih grešaka, ali toliko se brzo sve ispravilo da nije znatno omelo izvedbu pjesama. Zoran Kostić Cane tijekom pjevanja stigao je i zabavljati publiku svojim plesnim koracima i flertanjem s curama iz prvih redova. Tijek večeri je odvijao se opuštenim putem, čak toliko opušteno da je Cane tijekom komunikacije s publikom izrekao: „Koliko debelih riba ima“. Slučajno ili namjerno, nisam sigurna.

Glavni fokus bio mi je na gitaristu, koji je zbog vještine i dobrog poznavanja tog instrumenta svirao kao da mu je to bio zadnji koncert. Svaki instrument dolazio je do izražaja, ali najupečatljiviji je bio Nebojša Antonijević Anton na toj gitari. Po mimici lica vidjelo se da uistinu gušta u tome. I mi smo guštali. Dečki su stvorili odličan zvuk rock and rolla, što je i rezultiralo dobrim rock and roll koncertom. Po prvi put u Pogonu kulture, obožavatelj iz publike popeo se na stage i valjao pored Kostića, kojeg to nije omelo ni malo. Pred kraj koncerta još jedan fan nije izdržao te se i on popeo na stage i zagrlio Zorana, a zbog neobuzdanih fanova morao se angažirati i zaštitar.

Foto: Tamara Belušić

Foto: Tamara Belušić

Na repertoaru su se pronašle njihove starije, ali i nove pjesme. Tako su se na set listi izvrtjele Prekinuo je, Samo da je nađem, Šta radiš, Sitna lova, Put, 1000 godina, Sirotinjsko carstvo, Noćas u gradu, Hipnotisana gomila, Kreni prema meni, Ulični hodač i mnoge drugeDečki su proporcionalno rasporedili pjesme iz svog starog i novog opusa tijekom dvosatne izvedbe. Dvanaesti studijski album Partibrejkersa naslovljen „Sirotinjsko carstvo“ dobro je prihvaćen, što se moglo vidjeti i jučer na publici koja je znala gotovo svaku pjesmu s novoga albuma.

Jučer je bilo svega, od skakanja na pozornicu, valjanja po pozornici, nagurivanja, prolijevanja pive, no unatoč svemu, mislim da nitko nije izašao iz Pogona kulture nezadovoljan. Partibrejkersi nisu bili patibrejkersi pa su se odazvali na povike publike i vratili se na bis te zapakirali dobar rock and roll završnom izvedbom.


(Visited 1.437 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(48 votes, average: 3.938 out of 5)

Komentari