Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj: Partibrejkers zapalili Vintage Industrial Bar

06.03.2015. Valentina Cetin
Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Dugo očekivani zagrebački nastup Partibrejkersa, koji se održao ovaj četvrtak u Vintage Industrial Baru,  bio je pravi dokaz kako se generacijski jaz lakše prelazi uz dobru muziku. Gužva u Vintageu bila je podijeljena na dvije skupine fanova. Uz očekivani dio publike koja je imala privilegiju slušati Partibrejekse uživo i u njihovim ranim danima, našao se i veliki broj mlađih fanova koji su sa  jednakim entuzijazmom pjevali hitove ove legendarne grupe.

Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Uz standardno kašnjenje od 15 minuta, Partibrejkersi su započeli svoj nastup u 22 sata. Uz pozdrave publici, frontmen grupe Cane odvojio je trenutak da oda počast svojem nedavno preminulom prijatelju Vladi Divljanu te je ovaj nastup posvetio upravo njemu.  Dvosatna svirka započela je pjesmom  Noć  iza koje su uslijedili hitovi poput Lobotomija, Ćutanje, Svakog dana, Sitna lova, 1000 godina i mnogi drugi.  Vesela i pozitivna atmosfera održavala se za vrijeme cijelog nastupa te je publika gotovo svaku pjesmu popratila velikim pljeskom i uzvicima oduševljenja. Kraj koncerta došao je prebrzo te je Cane pozdravio publiku uz poruku „Čuvajte vaše duše!“

Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Foto: Valentina Cetin / Ziher.hr

Zadovoljna publika jednoglasno je pozivala na bis, a Partibrejkersi su se odazvali i s jednakim žarom odsvirali gotovo cijeli set pjesama među kojima su se našle i Mesečeva kći, Hoću da znam, Dugo te nema te Ona živa na brdu.  Cijela dvorana plesala je i pjevala uz bend koji gotovo da i nije ostario te nas je svojim zvukom podsjetio zašto sve generacije vole dobar stari ex-yu rock. Očigledno oduševljena publika nije se mogla oprostiti od izvođača te je bila uporna u svojem nastojanju da izvede Partibrejkerse i na drugi bis. Momci su se vidno zadovoljni vratili na pozornicu te svojim fanovima pružili sjajan kraj jednog nezaboravnog četvrtka.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(3 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari