Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Izvještaj – Postolar Tripper: Rasplesali čak i osoblje

22.05.2016. Vlatka Semenčić
Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Polovica Saxa je sinoć mogla uživati u koncertu Postolar Trippera. Mogla je i druga polovica, da je došla. Ovako, oni koji su bili otišli su zadovoljni, a onima drugima može biti žao. No, to sve skupa nije uopće spriječilo bend da odradi odličan koncert te napokon i u Zagrebu predstavi novi album. Za početak su odabrali pjesmu Cesta za koju sami kažu da im je najviše legla. Obzirom da baš ta stvar (za sada) nije hit, vjerujem da je odabrana kako bi lagano uvela i publiku i njih same u dobro raspoloženje. Na prve taktove ljudi su se počeli ljuljati, a dobro raspoloženi članovi benda odmah su prenijeli te pozitivne vibracije po kojima su poznati. Redali su pjesme s aktualnog albuma ali i s ostalih, a te, nešto starije (poznatije) pjesme, bile su bolje prihvaćene od novih, pogotovo kada je na pozornicu došao Ante Cash i s bendom izveo hit Milena. Prvi (od nekoliko) Mišo Kovač momenata dogodio se Na kolodvoru kada je publika bila jedno s bendom i pjevala na zadani im znak.

Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Euforija koja je na momente znala zavladati kako u publici tako i na pozornici zahvaćala je sve prisutne, čak su i konobari skakali po klubu! Primjer je bila Uno, due, tre koja je bila jedna od moćnijih izvedbi te večeri. Impresivna zapremnina tih savršeno posloženih decibela jednostavno je probijala iz zvučnika i stvarala kaos među ljudima. Našlo se tu još takvih – Sve gori, E Maria i ničim izazvana Ace of Spades Motörheada kojom su pokazali da mogu i promijeniti žanr ako im ikada dosadi ovakva vrsta djelovanja. Fantastično odsvirane i otpjevane/izgovorene dionice svih članova benda apsolutno su za svaku pohvalu. Jednostavno su nosili tu strašnu energiju koju imaju i dijelili je među svima prisutnima pa sumnjam da je bilo nezadovoljnih na kraju koncerta. Zato su i bili pozvani na bis na koji su se vratili s nekoliko primjeraka „Kamo sutra?“ Plan im je bio organizirati nagradnu igru, ali u očitom nedostatku inspiracije za pitanja jednom su posjetitelju naredili polustriptiz koji je izveo i dobio CD, a ostala tri su na frizbi način završila kod najs(p)retnijih. Irska (po drugi put) i Tužna priča o selu bile su pjesme za kraj ovog energičnog koncerta koji je vrijedio kao barem dva kardio fitness treninga.


(Visited 294 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(16 votes, average: 4.063 out of 5)

Komentari