Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Glazba

Izvještaj: Radijski koncert Sare Renar otvoren za publiku

27.02.2015. Kristina VrdoljakVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/renarsara

Foto: facebook.com/renarsara

Recimo da vam netko ponudi melem za uši i malo odmora pred kraj radnog tjedna i to tako da je sve besplatno i dostupno s bilo kojeg mjesta do kojeg dopiru radio valovi ili pak tome možete prisustvovati uživo. Radio 808 započeo je ciklus radijskih koncerata koji će se odvijati svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu. 808 Live ovog je četvrtka ugostio Saru Renar, mladu kantautoricu koja je itetako sposobna pridobiti publiku bez obzira kojim medijem to činila  i pritom odraditi dobar koncert – bilo to pred popunjenim Malim pogonom Tvornice kao prošle jeseni ili pak pred okupljenim slušateljima ( i gledateljima) u polupraznom shopping centru.

Koncert je otvorila s prigodnom pjesmom Ona se budi, obradom benda Šarlo Akrobata. Tokom te pjesme svima koji su ju gledali postalo je jasno da ona bend za to ne treba. Zapravo, možda joj ni općenito ne treba. Sasvim joj je dovoljan vokalni procesor pomoću kojeg stvara višeglasje svojim vlastitim glasom. Tako snažan vokal u tijelu jedne osobe s diskretnom karizmom, gotovo infantilnom na trenutke, instantno stvara intereakciju s publikom. Čak ni dan nakon, ne mogu se otresti dojma koji su na mene ostavili svi oni visoki i glasni  tonovi koji su zvučali poput neprekinutog  jecanja činela. Mislim to na najpozitivniji mogući način. Jednostavno je fascinantno koliko nekoliko stihova na taj način otpjevanih može okupirati pažnju.

Foto: Zrinka Kunić/Ziher

Foto: Zrinka Kunić/Ziher

Tu i tamo bi izvadila svoju gitaru i odsvirala par nota pa ih zaustavila udarcem o trup, kao što bi to činila stvaraući ritam lupkajući po mikrofonu. Nekolicinu  pjesama odpjevala je u pratnji klavijaturista te se odmaknula iz nekih možda čemernih tema u vedrije i romantične. U sat vremena koncerta izvela je nekoliko obrada,svoje singlove poput Djece i Jeseni, popunjavala praznine između pjesma u radijskom prostoru, privukla i slučajne prolaznike, ali zasigurno i svima uljepšala večer. Izvan mog dosega je shvaćanje zašto ta cura do sad nema veći broj obožavatelja i medijskog prostora, a kamoli većih koncerata kada je tako očito da ih zaslužuje i da je sposobna doprijeti do heterogene publike – svakoga tko imalo cijeni dobar vokal i tekst te još k tome malo inovativnosti u produkciji.

(Visited 127 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(No Ratings Yet)

Komentari