Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj – Sleepyheads (Akustika): Akustično u ožujak

02.03.2016. Tin ĐudajekFoto: Tin Đudajek

Akustika je ovoga puta bila dosljedna svome nazivu te je doista bila akustična. Na dvije gitare pred nagužvani Rockmark sjeli su Vedran i Daniel, dvojica gitarista zagrebačkog benda Sleepyheads. Nakon prošlogodišnjeg prvijenca “The Swirling Thoughts Of…” i promocije istoga, u nešto sažetijem i drugačijem izdanju Sleepyheadsi su zasvirali u Rockmarku.

Sleepyheadsi su odsvirali većinu svojeg jedinog albuma, a u nešto više od četrdesetak minuta koje su dobili na improviziranom stageu našlo se vremena i za pokoju obradu. Moram reći da, kao prvo, nisam očekivao da će bend koji sam i prije gledao live sinoć izaći u ovom sastavu, već sam vjerovao kako će, kao i na zadnjoj Akustici kada je nastupao Orvel, naći mjesta za taj bubanj i bas gitaru. Druga stvar koja me iznenadila jest i činjenica koliko su malo na kvaliteti izgubile pjesme neočekivanim prebacivanjem u akustičnu verziju. Jučer je stoga glazba Sleepyheadsa predstavljena u jednoj novoj, bar za mene, neviđenoj varijanti za koju, kao i onu koja uključuje struju, imam uglavnom riječi hvale.

Foto: Tin Đudajek

Foto: Tin Đudajek

Sinoćnja inačica Sleepyheadsa kao da je dobila više prostora da se izrazi. U prvom planu stavljene su melodije dviju gitara te glas Vedrana Šuvaka. Ogoljeni od ritam sekcije, dva su gitarista mogla na najljepši način predočiti publici raskoš tehnike te tehničku kvalitetu glazbe koju sviraju, koja se inače često zagubi među kojom pivom u zadimljenim, zamračenim koncertnim dvoranama. Ovoga nam puta sve to nije moglo pobjeći jer nam se događalo baš tamo pred nosom. Spomenuti prostor dobio je i Vedranov vokal. Iako sam njegove vokalne sposobnosti i prije hvalio, u ovoj akustičnoj verziji njegov je glas postigao puni potencijal te svojom čistoćom i jasnoćom ispunio tih nekoliko kvadratnih metara rock knjižare u centru grada.

Najzabavniji trenutak cijele večeri bila je pjesma I’m Not A Boy 4 U koja ubrzo nakon početka ima zanimljiv bas riff. Budući da su nastupila samo dva gitarista vjerovao sam kako će ova pjesma biti izbačena iz repertoara, no pjesma je ipak našla svoje mjesto na kraju nastupa. Odmah nakon spomenutog početka pjesme, pjevač je pogledao basista koji je u tom trenutku preuzeo ulogu vratara, nasmijao se i tek nakon nekoliko sekundi pauze počeo svirati njegov riff na gitari. Bilo je spontano i simpatično, a ubrzo je sve i privedeno kraju. Kratak i zanimljiv koncert za početak novog mjeseca.

(Visited 170 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(9 votes, average: 3.111 out of 5)

Komentari