Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj: Sunny sun i bajkoviti beatbox

24.02.2013. Iva LapićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U klubu Žedno uho kreće novi program Mr. Dirty Hairya pod nazivom Soulkeks, a svakoga će petka našim žednim ušima nuditi spas.

Za one koji ne znaju, Dirty Hairy je stara njuška hip hopa koja voli kopati i tražiti stare vinile kako bi iskopao samplove za svoje mixtapove. Osim što je svestran čovjek, nije mu strano sviranje bubnjeva, gitare i basa. Sve što zna sam je naučio, a za DJ pultom se snalazi kao da je doma, na već dobro poznatom terenu. Hairy je jučer bio zadužen za hranjenje naših ušiju prije samog koncerta, a bilo je tu i domaćeg i stranog rapa, glave su bengale, a Hairy je upio zagrijati atmosferu.

Unatoč hladnoći probrane glave su došle podržati veseli trojac

Foto: Domagoj Neumann

Foto: Domagoj Neumann

Vani su i pingvini padali u nesvijest, ali probrane glavice su se ipak uspjele probiti kroz snijeg do Žednog uha kako bi poslušali veseli trojac. Trojac, koji nas je počastio svojim dolaskom, bio je u sastavu MC SunnySuna, koji je zapravo riječki MC s ljubljanskom adresom, zatim DJ K’Pow koji je za Dj pultom od 1997. i iza sebe ima poveći staž, te Murat (beatboxer) .

DJ K’POW je neumorno bacao skrečeve, a Murat je davao beatbox podlogu. Sam Sunny je bacao versove svojih pjesama. Također između izvođenja stvari Sunny je poslao poštovanje svojem prijatelju Ghetu i ostatku družine koja je bila onemogućena doći na sam koncert. Respect je poslao  i za Tram 11, Bolesnu braću, Stoku i Nereda te ostale velikane hrvatskog rapa koje smatra krivcima za početak njegove karijere, te kako sam kaže ne zna da li bi on uopće bio na sceni da nije bilo istih.
Bajkoviti beatbox
Koncert je imao svoj tok, a u jednom trenutku nastupa Murat nas je iznenadio svojim beat box preformansom. Publika nije mogla vjerovati da je čovjek na stageu uspio proizvesti toliku količinu različitih zvukova uz pomoć svojih usta i nosa.

Kandžija priklao freestyle

Nakon beatbox bajke Sunny poziva sve one koji žele baciti vers  da mu se pridruže na pozornici. Prvi je  na binu stupio Kandžija koji je bacio zapanjujući dobar freestyle. Popeo se na binu uzeo mikrofon a iz njegovih usta počele su izlaziti rime, koje je nizao jednu na drug bez prestanka. Rime su letjele, a osmijeha kojih nije bilo na licu, Kandžija ih je upravo ovim freestylom izvukao na vidjelo. Nakon Kandžije na stage je kročio MC Bolest, koji je izveo svoju stvar s nadolazećeg albuma Bolesničko pomazanje.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari