Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Glazba

Izvještaj – Velahavle iliti bend kojeg Zagreb želi ponovo

08.11.2014. Selma Pezerović
Foto: facebook.com/Ivana Percl Promotion

Foto: facebook.com/Ivana Percl Promotion

U klubu Attack, koji se nalazi u okviru AKC Medike, sinoć, 7. studenog sarajevski bend Velahavle održao je koncert. Njihov drugi nastup u Zagrebu održan je u organizaciji Percl Promotiona i Trip to Zion kolektiva. Za podizanje atmosfere prethodili su mu dj-i Krps (High Grade Commanda) i Sapleo (Volumen), dok su za after bili zaduženi Leeks (Dirty Beatz) i Jan Becele.

-> Intervju – Velahavle: Mi smo djeca evolucije, ali djece revolucije odavno nigdje nema

Iako se žanrovski ne vole svrstavati ni u jednu skupinu, bend je nastao pod utjecajima post punka, trip-hopa, drum’n’bassa pa čak i synth popa 80-ih godina. To se primijetilo i na koncertu gdje je svaka pjesma imala “pečat” Velahavlea, ali opet je bivala zasebna s nekom drugačijom primjesom glazbenog žanra. Njihovi višesložni tekstovi koji variraju od ljubavnih do onih koji progovaraju o društveno-socijalnom problemu doprinose kompletnoj slici koju uokviruje ovaj bosanskohercegovački bend.

Prvi album “Reconnect” na kojem je producent bio Kemal Okan izdan je 2005. godine. Tijekom snimanja albuma upoznaju bugarsku pjevačicu Ralitsu Kashovu koja je gostovala na najavnom singlu Prituri se planinata. Rad na drugom albumu “What About Now” započeo je 2009. i trajao je 3 godine da bi konačno 2012. godine bio izdan s najavnim singlom Inside Always Rain.

Foto: facebook.com/Ivana Percl Promotion

Foto: facebook.com/Ivana Percl Promotion

Već prvom pjesmom bend je pokazao da će to biti koncert koji će rasplesati ekipu te podignuti visok standard očekivanja od sljedećih pjesama. Dobra međusobna usklađenost benda i nešto “žešći” tonovi odgovarali su publici koja je na takvu atmosferu uzvratila plesanjem, skakanjem i pozitivnim feedbackom.

U nekoliko navrata su se iz publike čuli uzvici ‘Idemo jako’ kao poticaji na izvođenje pjesme Idemo ludo, idemo jako, no Velahavle ju ipak nije izveo, ali je uslijedila novija pjesma Inside always rains, koja je bila najavni singl drugog izdanog albuma.  Iako je kao gost bio najavljen Dino Šaran iz grupe Letu štuke, koji nije uspio doći iz privatnih razloga, bend je sam izveo novu pjesmu. Koncert Velahavlea sinoć je zasigurno dokazao par stvari, a jedna od njih je da, iako možda nećete znati sve pjesme iz njihovog opusa, njihov koncert će vas zabaviti, rasplesati i ispuniti pozitivnim emocijama.

Do sljedećeg plesanja!

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari