Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

J. K. Rowling opet objavljuje

04.12.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/JKRowling

Foto: facebook,com/JKRowling

J. K. Rowling, proslavljena britanska književnica, ponovno iskače na svim naslovnim stranicama portala povodom objavljivanja nove knjige. No, ovoga se puta ne radi o svijetu magije, već upravo suprotno. Njezin govor održan na sveučilištu Harvard 2008. godine bit će objavljen 14. travnja iduće godine.

Govor koji je održala diplomantima prije četiri godine objavit će Little, Brown and Company u knjizi naslovljenoj Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination, a bit će obogaćena ilustracijama Joela Hollanda.

Njezin govor opisan je kao najmotivirajući govor ikada, a u njemu se dotakla neuspjeha, kako se s njime nositi, te mašte kao bitnog pokretača novotarija. Bez imalo sustezanja progovorila je o svojim danima nakon što je u ruke primila diplomu: o siromaštvu, propalom braku, o tome kako se osjećala kao sama definicija promašaja. No, očito da nije bitno koliko nisko padneš, već koliko visoko odskočiš. J. K. Rowling danas je najbogatija žena Velike Britanije, a serijal romana o Harryju Potteru ubraja se u najveća djela fantasy književnosti.

Sav prihod od prodaje knjiga ići će zakladi za djecu s posebnim potrebama koju je ona osnovala, Lumos, ali i novčanoj pomoći studentima s Harvarda lošijeg financijskog statusa.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari