Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Jam Ritual izdali debitantski album – poslušajte ‘Greasebucket’

02.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/JamRitual

Foto: facebook.com/JamRitual

Mladi rock’n’roll band iz Varaždina, Jam Ritual, danas su preko svog Youtube kanala objavili svoj prvijenac. Album “Greasebucket” službeno je izašao 22. veljače i od onda se širi glazbenim kuloarima u svom materijalnom izdanju.

Greasebucket“ sadrži deset punokrvnih rock’n’roll stvari s modernim blues prizvukom, koje zvuče nevjerojatno svježe iako su napravljene na već desetljećima eksploatiranom teritoriju rocka. Energični i zarazni refreni te bogate, ali opet nepretenciozne solaže aduti su zbog kojih će se ovaj album svidjeti ljudima raznih glazbenih preferencija.

Pjesme s albuma snimljene su početkom prošle godine u live roomu od 150 kvadratnih metara mostarskog studija MC Pavarotti na analognoj SSL konzoli iz londonskog Eden Studia. Na istoj su između ostalih snimali i U2, Bob Marley te Sex Pistols, pa bi se moglo reći da ovaj album ima i vrhunski pedigre.

Foto: facebook.com/JamRitual

Foto: facebook.com/JamRitual

Mix i mastering napravljen je u Ljubljani na SAE institutu od strane Matka Grgasa te Ivana Bana. Uz stalnu postavu benda koju čine: Toni Tkalec (vokal, gitara), Karlo Merkaš (bass gitara), Matija Burek (bubanj) i Edvin Đerahović (gitara), na albumu su gostovali Rajko Ray Puclin (klavir, hammond), Jelena Žnidarić – Zsa Zsa L’amour (back vocal) i Maja Mirić (back vocal). Dizajn albuma potpisuje mladi kreativac Fran Mubrin.

U vrijeme općeg pada utjecaja diskografskih kuća na stanje u galzbenom svijetu, Jam Ritula se nakon pregovora sa razno raznim izdavačima odlučio album izdat samostalno.

Album je dostupan na Jam Ritual You tube profilu gdje je omogućeno besplatno slušanje albuma. No, ukoliko netko želi svoj materijalni primjerak albuma, može se naručiti putem Facebooka ili web stranice benda, odnosno elektroničke pošte: thejamritual@gmail.com .

Premijerno se pjesme s novog albuma mogu uživo čuti 20. ožujka u klubu Klub u Zagrebu, gdje će kao predgrupa nastupiti Mahatma.

(Visited 407 times, 1 visits today)

Komentari