Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Jam Ritual singlom Moves najavili album 'Greasebucket'

26.10.2014. Borna Molnar-Erhatić
Jam Ritual press photo

Jam Ritual press photo

Izgleda da je nedjelja dan za objavu novog materijala. Prošli tjedan imali smo priliku čuti novi materijal od Achromatic Attica i Them Moose Rusha o čemu možete čitat ovdje, a ovu nedjelju novu pjesmu objavili su, još jedna mlada nada, varaždinski blues rokeri modernog prizvuka Jam Ritual.

Energični rock and roll sa zanimljivim aranžmanima, čvrstom ritam sekcijom, prštećim solažama i izvrsnim vokalom karakteristike su Jam Rituala, a ovaj singl, pod nazivom Moves, savršeni je ogledni primjerak tog zvuka.

Singl sa nadolazećeg “Greasebucket” albuma objavljen je na jedinstven način. Jam Ritual su, za razliku od mnogih današnjih bendova koji svoj materijal objavljuju većinom na youtubeu ili bandcampu, odlučili pjesmu stavit na svoju novu web stranicu. Inventivan dizajn i tehnološka rješenja stranice potpisuju mladi varaždinci Fran Mubrin i Dino Trojak.

Na webu se nalaze sve informacije vezane uz prošli i budući rad Jam Rituala. Album “Greasebucket“, koji će uskoro ugledat svijetlo dana, ima svojevrsni pedigre jer je snimljen u mostarskom studiu MC PAVAROTTI na SSL pultu na kojem su svojedobno snimani albumi Sex Pistolsa,U2-a, Iron Maidena te jedne od zadnjih snimaka Bob Marleya.

Kako Jam Ritual i njihov Greasbucket zvuči uživo možete čuti 13.11. u Močvari!

Pjesmu Moves možete poslušati ovdje – Jam Ritual web.

Jam ritual facebook

(Visited 153 times, 1 visits today)

Komentari