Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Jam Ritual singlom Moves najavili album 'Greasebucket'

26.10.2014. Borna Molnar-Erhatić
Jam Ritual press photo

Jam Ritual press photo

Izgleda da je nedjelja dan za objavu novog materijala. Prošli tjedan imali smo priliku čuti novi materijal od Achromatic Attica i Them Moose Rusha o čemu možete čitat ovdje, a ovu nedjelju novu pjesmu objavili su, još jedna mlada nada, varaždinski blues rokeri modernog prizvuka Jam Ritual.

Energični rock and roll sa zanimljivim aranžmanima, čvrstom ritam sekcijom, prštećim solažama i izvrsnim vokalom karakteristike su Jam Rituala, a ovaj singl, pod nazivom Moves, savršeni je ogledni primjerak tog zvuka.

Singl sa nadolazećeg “Greasebucket” albuma objavljen je na jedinstven način. Jam Ritual su, za razliku od mnogih današnjih bendova koji svoj materijal objavljuju većinom na youtubeu ili bandcampu, odlučili pjesmu stavit na svoju novu web stranicu. Inventivan dizajn i tehnološka rješenja stranice potpisuju mladi varaždinci Fran Mubrin i Dino Trojak.

Na webu se nalaze sve informacije vezane uz prošli i budući rad Jam Rituala. Album “Greasebucket“, koji će uskoro ugledat svijetlo dana, ima svojevrsni pedigre jer je snimljen u mostarskom studiu MC PAVAROTTI na SSL pultu na kojem su svojedobno snimani albumi Sex Pistolsa,U2-a, Iron Maidena te jedne od zadnjih snimaka Bob Marleya.

Kako Jam Ritual i njihov Greasbucket zvuči uživo možete čuti 13.11. u Močvari!

Pjesmu Moves možete poslušati ovdje – Jam Ritual web.

Jam ritual facebook

Komentari