Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

James Kelly sa svojim elektro projektom WIFE ponovno u čakovečkom Prostoru

21.02.2017. Ziher.hrFoto: press

Franšiza The Void koju je pokrenula ekipa iz čakovečkog Prostora priprema novu poslasticu koja će zaljubljenicima u profinjenu elektronsku glazbu izmamiti osmijeh na lice. Prošli event je opravdao očekivanja i posjetiteljima pokazao mračne čari tvrdog ritualnog techna, a organizacije je dokazala kako bez problema može nadići očekivanja monotone hrvatske scene.

Ekipa iz The Voida nastavlja istim produktivnim tempom, no ovog će puta posjetiteljima prirediti drugačiju gozbu. U subotu 25. veljače intimnu će vibru čakovečkog Prostora oplemeniti eklektični sanjivi zvuci genijalnog Irskog producenta i multiinstrumentalista Jamesa Kellyja koji stoji iza umjetničkog imena WIFE.

Kelly je na svjetskoj glazbenoj sceni poznat od 2006. godine kada je osnovao utjecajni post-black metal sastav Altar of Plagues, kojeg su hrvatski slušatelji imali priliku vidjeti upravo u čakovečkom Prostoru netom prije nego što je prestao s djelovanjem.

Foto: press

Kelly je nakon zaglušujućeg post-black metala krenuo skrenuo u vode kontemplativne elektronike, te je nizom izrazito kvalitetnih izdanja osigurao status virtuoza na svjetskoj underground sceni. Njegovo posljednje izdanje, EP naslovljen Standard Nature, tematizira sve aktualniji sukob prirode i tehnologije, te će posjetitelji u mračnoj atmosferi Prostora moći uživati u njegovim kompleksnim strukturama.

Kellyjev nastup upotpunit će Smogart i BJ Dovla, nekima poznati kao bivši članovi varaždinskog metal sastava. Oni su, poput Kellyja, iz voda agresije skrenuli u predjela zahtjevne elektronske glazbe, te će posjetiteljima eventa pružiti neponovljivu energiju vođenu improvizacijom. Oni će u sat vremena demonstrirati svoju jedinstvenu viziju suvremene elektronike.

Nadalje do jutra će Sladoled (Fonetika), rezident The Void projekta i Vayu, mladi producent iz Male Subotice, prozujati kroz mnogo žanrove elektronske glazbe kao što su techno, deep house, minimal, progressive. Minimalna donacija na ulazu će biti 35 kuna.

Komentari