Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Glazba

Japanska krautrock eksplozija Minami Deutsch dolazi u Močvaru

01.05.2018. Ziher.hrFoto: WolfBad Squad

WolfBad Squad 2. svibnja u Močvaru dovodi japansku krautrock eksploziju Minami Deutsch. Nakon Kikagaku Moyo i Sundays & Cybele, Minami Deutsch je još jedan zanimljivi japanski bend s GuruGuru Brain etikete koji dolazi u Zagreb. Minami Deutsch je jednostavno rečeno krautrock bend iz Tokija koji je 2014. osnovao Kyotaro Miula. Nakon zapaženog nastupa na Tokyo Psych Festivalu 2015. godine Minami Deutsch objavljuju svoj istoimeni album prvijenac za Cardinal Fuzz Records koji je odmah pokupio simpatiju psych i krautrock publike kao i kritike diljem svijeta.

Psychedelic Baby Magazine je označio Minami Deutsch kao jedan od najvažnijih predstavnika moderne azijske glazbene scene, dok je Jacob Bannon (Converge) kao ovogodišnji kurator na Roadburn-u odlučio uvrstiti ovaj bend u festivalski raspored na kojemu će promovirati svoj aktualni EP “Tunnel / New Pastoral Life”.

Kao predgrupa nastupit će instrumentalni psychedelic/space/noise bend Fjodor iz Zagreba čija je glazba nastala pod utjecajem različitih glazbenih žanrova kao što su krautrock, jazz, noise, space, elektronika, metal, balkanska i orijentalna te suvremena i klasična glazba. Bend je osnovan 2006., dok trenutnu postavu čine Ivan Beuc (gitara), Aljoša Reljić (bubnjevi) i Marko Plešnik (bas). Tijekom dugogodišnjeg rada surađivali su s velikim brojem glazbenika, objavili tri studijska albuma i odradili veliki broj koncerata diljem Europe i Balkana.

Ulaz se otvara u 20:00, koncert počinje u 21:30, a za upad treba izdvojiti 40 kuna.

(Visited 42 times, 2 visits today)

Komentari