Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Japanski nagrađivani klasik večeras u Dokukinu

28.03.2015. Ziher.hr
Foto: Official/ The Emperor's Naked Army Marches On

Foto: Official/ The Emperor’s Naked Army Marches On

The Emperor’s Naked Army Marches On jest dokumentarni ratni film iz 1987. koji nas, kroz lik vojnog veterana koji je u potrazi za odgovorima o nepotrebnoj smrti njegovih suboraca, vodi kroz strahote proizašle završetkom Drugog svjetskog rata na Novoj Gvineji i njihovim posljedicama na preživjele.

Iako u konačnici smatra cara Hirohita odgovornim za sve patnje rata, Okuzaki prati nekoliko bivših vojnika i časnika, nagovara ih da govore o ubojstvima te ih nerijetko verbalno i fizički zlostavlja. Vrlo kontradikotran, na trenutke uglađen i miroljubiv, a na trenutke nasilan i agresivan, Kenzo pokušava saznati jesu li vojnici bili likvidirani od strane vojnog vrha ili su ih, kako mnogi kažu, pojeli kanibali Nove Gvineje.

Dokumetarac je dobitnik mnogih nagrada na renomiranim filmskim festivalima poput onog u Berlinu, Rotterdamu i Cine du Reel-a u Parizu. O ovom dokumentarnom klasiku gdje je redatelj Hara prekršio “sve etičke percepcije dokumnetarnog filma” možete i sami raspravljati na razgovoru s glavnim urednikom prvog programa HTVa Igorom Tomljanovićem koji će se osvrnuti na pogledani film kao i na stanje na dokumentarnoj filmskoj sceni općenito.

Film počinje u 21h, a dolje možete pogledati trailer.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari