Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Japanski nagrađivani klasik večeras u Dokukinu

28.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Official/ The Emperor's Naked Army Marches On

Foto: Official/ The Emperor’s Naked Army Marches On

The Emperor’s Naked Army Marches On jest dokumentarni ratni film iz 1987. koji nas, kroz lik vojnog veterana koji je u potrazi za odgovorima o nepotrebnoj smrti njegovih suboraca, vodi kroz strahote proizašle završetkom Drugog svjetskog rata na Novoj Gvineji i njihovim posljedicama na preživjele.

Iako u konačnici smatra cara Hirohita odgovornim za sve patnje rata, Okuzaki prati nekoliko bivših vojnika i časnika, nagovara ih da govore o ubojstvima te ih nerijetko verbalno i fizički zlostavlja. Vrlo kontradikotran, na trenutke uglađen i miroljubiv, a na trenutke nasilan i agresivan, Kenzo pokušava saznati jesu li vojnici bili likvidirani od strane vojnog vrha ili su ih, kako mnogi kažu, pojeli kanibali Nove Gvineje.

Dokumetarac je dobitnik mnogih nagrada na renomiranim filmskim festivalima poput onog u Berlinu, Rotterdamu i Cine du Reel-a u Parizu. O ovom dokumentarnom klasiku gdje je redatelj Hara prekršio “sve etičke percepcije dokumnetarnog filma” možete i sami raspravljati na razgovoru s glavnim urednikom prvog programa HTVa Igorom Tomljanovićem koji će se osvrnuti na pogledani film kao i na stanje na dokumentarnoj filmskoj sceni općenito.

Film počinje u 21h, a dolje možete pogledati trailer.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari