Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Jo Nesbø u glavnoj ulozi na tribini o skandinavskom noiru

08.04.2013. Ina Bilić
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Poznati norveški pisac,Jo Nesbø , stiže u Zagreb na otvaranje Noir festivala povodom kojega će se održati tribina u četvrtak, 18. travnja, od 19 sati u Cineplexxu Centar Kaptol. Na tribini će autor, kao predstavnik novog vala skandinavske kriminalističke književnosti razgovarati s filmskom kritičarkom i spisateljicom Mimom Simić te će kroz razgovor pokušati otkriti tajnu uspjeha skandinavskog noira. Posjetitelji će nakon razgovora moći pogledati film ‘Jackpot’, koji je snimljen na temelju jedne od Nesbøovih priča.

Inače, Nesbø je rođen u Oslu, a diplomirao je na Norveškom ekonomskom sveučilištu u Bergenu na odjelu za ekonomiju. Nakon što je radio kao broker i kao glazbenik u bendu Di derre, umorio se te je shvatio da je zapravo pisanje njegova strast. Nesbo se posvetio pisanju te prodao više od 9 milijuna knjiga diljem svijeta, a također je dobitnik brojnih književnih nagrada. Najpoznatiji krimić mu je o istražitelju Harryju Holeu, koji se bori sa svojim unutarnjim porocima, ali je unatoč tome uspješan i pošteni policajac. Poznati krimići koje je napisao unutar serije o Holeu su Šišmiš, Žohari, Crvendać, Nemeza i Đavolja zvijezda a zanimljiva je i činjenica da je glavni lik njegova romana Spasitelj iz Vukovara.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari