Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Jon Hopkins složio svoju Late Night Tales kompilaciju

14.01.2015. Marta Lučić
Foto: facebook.com/ Jon Hopkins (Steve Gullick)

Foto: facebook.com/ Jon Hopkins (Steve Gullick)

Late Night Tales još od 2001. izdaje zanimljive kompilacije koje su radili brojni poznati izvođači poput MGMT, Franz Ferdinand, Friendly Fires, Belle & Sebastian i mnogih drugih. Predstavlja presijek, kako sami navode ‘ultimate late night selection’ – uključujući glazbu i priče za koje se isplati ostati budnim.

Jon Hopkins je zadnji sudionik Late Night Tales serije, a njegov miks izlazi 1. ožujka do kada je kompilacija puštena u ‘pre-order’. Osim raznih zanimljivih izvođača koje je engleski elektronski producent i glazbenik izdvojio, na kompilaciji se nalazi i njegov cover pjesme američkog eksperimentalnog benda Yeasayer. Njihovu stvar I Remember obradio je uz pomoć slavnog producenta (Hopkinsovog dobrog prijatelja) Briana Ena i pjesnika Ricka Hollanda koji izgovara stihove. Među ostalim izvođačima s kompilacije izdvajamo Holy Other, HEALTH remix Gold Pande,  Jónsi & Alex i druge. U nastavku pregledajte listu pjesama:

Late Night Tales: Jon Hopkins

01 Ben Lukas Boysen: “Sleepers Beat Theme”
02 Darkstar: “Hold Me Down”
03 Holy Other­: “Yr Love”
04 Teebs: “Verbena Tea with Rebekah Raff”
05 Nils Frahm: “More”
06 Songs of Green Pheasant: “I Am Daylights”
07 Jónsi & Alex: Daniell “In The Sea”
08 Evenings: “Babe”
09 Letherette: “After Dawn”
10 Jon Hopkins: “I Remember” (Yeasayer cover verzija)
11 David Holmes: “Hey Maggy”
12 Alela Diane: “Lady Divine”
13 Four Tet: “Gillie Amma I Love You”
14 School of Seven Bells: “Connjur”
15 Peter Broderick: “And It’s Alright (Nils Frahm Remix)”
16 Health: “Before Tigers (Gold Panda Remix)”
17 Last Days: “Missing Photos”
18 Bibio: “Down To The Sound”
19 A Winged Victory For The Sullen: “Requiem For The Static King 1”
20 Helios: “Emancipation”
21 Rick Holland: “I Remember” (Ekskluzivni govorni dijelovi)

Sam Hopkins je izjavio da je ovaj album za njega bio jedinstvena prilika da prikaže glazbu koju sluša godinama, bez obzira na žanr. Navodi kako je uz svaku stvar posebno vezan, te kako zajedno te pjesme tvore zanimljivu priču . Čak je sam umiksao dijelove pjesama dodajući nove synth i klavirske dionice kako bi kompilacija dobila svoj jedinstveni prirodan tok.

U nastavku bacite uho na presjek Hopkinsovih omiljenih izvođača koje je izdvojio za LateNight kompilaciju:

Komentari