Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Jon Neill: Najstrašnije izrezbarene bundeve koje ste ikada vidjeli

29.10.2014. Petra Plivelić
Foto: Facebook.com/LCADBFA

Foto: Facebook.com/LCADBFA

Halloween nije dio hrvatske kulturne tradicije, iznimno je popularan u Americi, a potječe još tamo negdje od starih Kelta. Kako je danas sve američko vrlo popularno, ne čudi što su nam se razni netipični običaji uvukli u stvarnost. Uz tematske partyje i maskiranje, Halloween je poznat po rezbarenju bundeva. Većini je domet izrezbariti oči i usta na bundevi te u izdubljenu bundevu staviti svijeću, kako bi sve bilo još strašnije. No, postoje i oni čije bundeve spadaju u pravu umjetnost!

Jon Neill, poznati američki kipar i majstor za rezbarenje bundeva stvara vjerojatno najstrašnije bundeve koje ste ikada imali prilike vidjeti. Toliko su realistične da ćete pomisliti da uopće nije riječ o bundevama. Zanimljive su jednako kao i sam proces njihova nastanka.

Neill je vrstan poznavatelj konceptualnog dizajna, ilustracija, specijalnih rekvizita te stvaranja kostima i raznih stvorenja za televizijske i igrane filmove. Uz navedeno bavi se i kiparstvom za industriju igračaka, muzeje, televiziju i igrane filmove. Kao samostalni profesionalac radi već više od 25 godina. Otvorio je vlastiti Neill Art Studio, a član je i Laguna College of Art and Design gdje svoj talent dijeli s drugima. Svoju zavidnu karijeru započeo je u filmovima poput Jurassic Parka te kao umjetnik za klijente kao što su Michael Jackson i Universal Studios.

Foto: Facebook.com/LCADBFA

Foto: Facebook.com/LCADBFA

Do sada je oblikovao stotine sličnih glava za izložbe u muzejima, za igrane filmove kao i akcijske figure. Neillov rad može se vidjeti u više od 50 filmova i televizijskih emisija. Njegov najnoviji rad uključuje filmove: The Hunger Games, Looper, Anchorman 2, Paranoia, Spiderman, Green Hornet, The Sorcerer’s Apprentice te Priest and A Nightmare on Elm Street.
Ipak, od svega navedenog nama su najzanimljivije Neillove bundeve!

Komentari