Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Jonathan novo ime ljubljanskog Flow Festivala

26.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Foto: facebook.com/thebandjonathan

Listi bendova koji će nastupati na prvom Flow Festivalu Ljubljana pridružio se i prvi bend iz Hrvatske – Jonathan. Bend dolazi iz Rijeke i nadrasta “lokalni” idiom gitarske muzike, otvoreno i besramno proklamirajući svoje uzore i pripadnost nekom drugom rock nasljeđu.

Program prvog ljubljanskog Flow Festivala proširit će još jedna glazbena poslastica. Nakon najava nastupa svjetskih bendova i DJeva kao što su Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Caribou, José González, Derrick May, Âme, Dixon, Bonobo i Koze, došao je red na predstavljanje regionalnih izvođaća, koji će se predstaviti međunarodnoj publici i pokazati zašto su bili izabrani.

Dosad su potvrđeni odlični lokalni te regionalni glazbeni umjetnici kao što su Edo Maajka, Bad Copy, Polona Kasal x KALU i Torul, a sad se popisu najboljih pridružio i riječki bend Jonathan. Iako je Jonathan mlad po stažu, osnovan tek u 2011., tvore ga iskusni muzički majstori riječke rock scene, vrijedni glazbeni borci iz postojećih ili bivših sastava poput Saliona, Leta 3, Mlat, Pasa i Mandrila. Bend se je po prvi put pojavio na hrvatskoj sceni u 2013. godini sa singlom Maggie sa EPa Jonathan. Njihovo dosadašnje muzičko djelo, koje se proširava preko zemljopisnih granica i jezičnih barijera, dobilo je veliku podršku sa strane glazbenih stručnjaka i publike. Jonathan ne želi biti ograničen unutar granica žanra, niti se uspoređivati sa današnjim indie bendovima. Oni su svoji. Njihova glazba je prepojena sa tamnim optimizmom, sa iskrenim tonom boli i tjeskobe u gotovo svim pjesmama, sa nekom punk vibracijom, i sa valom energije i nade, koja nježno drži srce publike u šaci. Pjesme dopunjavaju sarkastični i iskreni tekstovi, koji su fragmenti života svakog pojedinca.

Prvi Flow Festival Ljubljana trajat će od 26. do 28. lipnja 2015, u jedinstvenom okruženju ljubljanske tvornice duhana Tobačno mesto. Festival če donjeti svježu i inspirativnu glazbu, urbanu kulturu, likovnu umjetnost i odabranu kulinarsku ponudu lokalnih i regionalnih restorana, pivnica i vinarija. Ulaznice Early bird za sva tri festivalska dana dostupne su do kraja ožujka za 85 eura, a od početka travnja, ulaznica će za sva tri dana festivala koštati 95 eura, kada istovremeno u prodaju dolaze još jednodnevne ulaznice.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari