Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Jonathan novo ime ljubljanskog Flow Festivala

26.03.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Foto: facebook.com/thebandjonathan

Listi bendova koji će nastupati na prvom Flow Festivalu Ljubljana pridružio se i prvi bend iz Hrvatske – Jonathan. Bend dolazi iz Rijeke i nadrasta “lokalni” idiom gitarske muzike, otvoreno i besramno proklamirajući svoje uzore i pripadnost nekom drugom rock nasljeđu.

Program prvog ljubljanskog Flow Festivala proširit će još jedna glazbena poslastica. Nakon najava nastupa svjetskih bendova i DJeva kao što su Pet Shop Boys, Róisín Murphy, Metronomy, Run the Jewels, Caribou, José González, Derrick May, Âme, Dixon, Bonobo i Koze, došao je red na predstavljanje regionalnih izvođaća, koji će se predstaviti međunarodnoj publici i pokazati zašto su bili izabrani.

Dosad su potvrđeni odlični lokalni te regionalni glazbeni umjetnici kao što su Edo Maajka, Bad Copy, Polona Kasal x KALU i Torul, a sad se popisu najboljih pridružio i riječki bend Jonathan. Iako je Jonathan mlad po stažu, osnovan tek u 2011., tvore ga iskusni muzički majstori riječke rock scene, vrijedni glazbeni borci iz postojećih ili bivših sastava poput Saliona, Leta 3, Mlat, Pasa i Mandrila. Bend se je po prvi put pojavio na hrvatskoj sceni u 2013. godini sa singlom Maggie sa EPa Jonathan. Njihovo dosadašnje muzičko djelo, koje se proširava preko zemljopisnih granica i jezičnih barijera, dobilo je veliku podršku sa strane glazbenih stručnjaka i publike. Jonathan ne želi biti ograničen unutar granica žanra, niti se uspoređivati sa današnjim indie bendovima. Oni su svoji. Njihova glazba je prepojena sa tamnim optimizmom, sa iskrenim tonom boli i tjeskobe u gotovo svim pjesmama, sa nekom punk vibracijom, i sa valom energije i nade, koja nježno drži srce publike u šaci. Pjesme dopunjavaju sarkastični i iskreni tekstovi, koji su fragmenti života svakog pojedinca.

Prvi Flow Festival Ljubljana trajat će od 26. do 28. lipnja 2015, u jedinstvenom okruženju ljubljanske tvornice duhana Tobačno mesto. Festival če donjeti svježu i inspirativnu glazbu, urbanu kulturu, likovnu umjetnost i odabranu kulinarsku ponudu lokalnih i regionalnih restorana, pivnica i vinarija. Ulaznice Early bird za sva tri festivalska dana dostupne su do kraja ožujka za 85 eura, a od početka travnja, ulaznica će za sva tri dana festivala koštati 95 eura, kada istovremeno u prodaju dolaze još jednodnevne ulaznice.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari