Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Jonathan objavio maxi singl s dvije nove pjesme – poslušajte ‘Getting Closer Is Keeping Us Apart’

19.02.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Foto: facebook.com/thebandjonathan

Grupa Jonathan objavila je uoči velikog zagrebačkog koncerta maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” na kojem se nalaze dvije potpuno nove pjesme – Juvenile i Try To Get Even.

Novi materijal sniman je u studiju G.I.S. s Matejom Zecom zaduženim za miks i matering. Try To Get Even bend je već svirao na koncertima – primjerice u Tvornici prije Editorsa ili na Pozitivnom koncertu, dok će Juveline puštanjem u eter doživjeti premijerno javno izvođenje. Obje su pjesme možda i njihove zvukovno najzrelije i najkompleksnije pjesme, mračnih atmosfera u kojima dozivaju najbolje trenutke britanskog indie rocka posljednjih deset godina. 

Maxi single “Getting Closer Is Keeping Us Apart” predstavlja svojevrstan prijelaz Jonathana prema drugom albumu kojeg će bend snimati ovo proljeće, no pjesme Juvenile i Try To Get Even neće se naći na drugom dugosvirajućem albumu.

Iduće subote, 28. veljače, Jonathan će odsvirati svoj najveći samostalni koncert u karijeri, u Velikom pogonu Tvornice kulture, a ulaznice za koncert u prodaji su za 30 kuna. Kao predgrupa nastupit će Big Strip Gorila. Momci su također nominirani za Porin u kategoriji Novog izvođača godine, a u međuvremenu je održana premijera filma “Ja sam ljubav” u kojem se koriste čak četiri pjesme s njihovog debi albuma “Bliss” koji  je nedavno prešao brojku od 10.000 downloada s Bandcamp stranice.

Prije toga, u subotu 21. veljače u 13 sati, bend će u Malom pogonu Tvornice kulture održati svoju The Converse Rubber Tracks radionicu na kojoj će pred publikom uživo raditi pjesmu. 

(Visited 178 times, 1 visits today)

Komentari