Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Još jednom: Filmska oda pitanju zašto ljubav traje tri godine

20.11.2014. Ziher.hr
foto: pres

foto: pres

Koliko smo puta ostali slomljenog srca, odustali od ljubavi, muškaraca, žena, ali na kraju ipak krenuli “još jednom”? Snimajući se tijekom pet godina, pet prijatelja pokušalo je dobiti odgovore na pitanja kako i zašto naše ljubavne veze nastaju i nestaju. Dokumentarni film u režiji Ane Opalić i Noah Pintarića pogledajte u subotu u 19 sati u Dokukinu KIC. Prolazili su kroz više intenzivnih emotivnih odnosa – prekidali su stare i započinjali nove veze, zaljubljivali se, odljubljivali, razočaravali, u druge i u sebe… i o svemu tome razgovarali sa sobom i s kamerom. Nastajući kao dnevnik druženja, “Još jednom” je pokušao dobiti odgovore na pitanja o razlozima i načinima na koje nas ljubav obuzima. Zašto ispočetka uvijek krećemo s osmjehom na licu i leptirićima u trbuhu, saznajte u subotu i nedjelju u 19 sati na adresi Preradovićeva 5.
Nakon filma čuvajte svoju kino ulaznicu i nemojte propustiti koncert U pol’ 9 kod Sabe. Banalni šarm naziva benda nosi korijene u tome što su se probe benda uvijek održavale u isto vrijeme u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove bivše basistice Sabe. Duhovite i melodiozne songove žanrovski određene na raskršću indie popa i cabareta pišu klavijaturistica Ana Opalić i pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima nalaze se: Goran (gitara i ukulele), Zrinka (cajon), Dragana (saksofon i akustična gitara) a ovog puta po prvi put i Helena (bas).

Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog, spoj je različitih marginalnih/manjinskih pozicija i kao takav odlučio je opjevati do sada neispričane priče. U pol’ 9 kod Sabe tako već potpisuje neke od underground himni zagrebačke feminističko-queer scene.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari