Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Joseph G. Levitt razvio platformu za talente svijeta: Svi ste pozvani na suradnju

02.12.2014. Lucija Curavić
Foto: hitrecord.org/ziher.hr

Foto: hitrecord.org/ziher.hr

Prije nekoliko godina glumac Joseph Gordon Levitt i njegov brat pokrenuli su kompaniju HitRECord koja u svojim skromnim početcima bio samo još jedno mjesto gdje su se mogle dizati i gledati razne snimke (bilo je to prije popularizacije youtubea). Priča se razvijala, baš kao i Levittova ideja, i stvorio je produkcijsku kuću koja se bavi mladim umjetnicima na jedan vrlo specifičan način. Pušta ih da se bave sami sobom. Naime svatko tko ima pristup internetu može se besplatno priključiti projektu. Bilo da sa svijetom želite podijeliti prozu, poeziju, stop animaciju, glazbu, kratki film, dugometražni film, sliku, fotografiju, plesnu ili glumačku točku…- dakle umjetnost u svim svojim oblicima- samo je trebate uploadati na stranicu. Ljepota ovog novog principa suradnje je što također bilo tko ima pravo uzeti vaš rad i pokušati ga oplemeniti svojom vizijom. Primjerice, vašu snimku urediti vlastitom zvučnom pozadinom. Istu stvar možete uraditi i sami. Koncentracija kreativnosti je zapanjujuća, a samo vam je ego granica. Svaki mjesec umjetnici jedni drugima upućuju i zahtjeve, u smislu narudžbe na temu. Najbolje Levitt izabire, i u konačnici isplati. Produkcijska kuća za koju mogu raditi svi je nimalo Hollywoodski koncept, to je DIY projekt entuzijasta koji je cijelu stvar započeo u danima gotovo nikakve slave. Svatko tko sudjeluje u volonterskom projektu (pa tako i Ziherovci) znaju koliko znoja  i živaca ostane prosuto po putu dok pokušavaš nešto pokrenuti od nule. To je samo razlog više zašto ovom projektu dajemo veliki palac gore, a svim kreativnim dušama vjetar u leđa da i sami probaju. Jer zašto ne?  Mnogo bolje cijeli projekt (iz kojeg se sad razvija i TV show) objasnio je sam glumac, pa pogledajmo:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Komentari