Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Julian Casablancas i njegov novi bend s novim pjesmama najavljuju album

09.09.2014. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/juliancasablancas

Foto: facebook.com/juliancasablancas

Julian Casablancas, pjevač hvaljenih Strokesa, 23. rujna će izdati novi studijski album „Tyranny“, s novookupljenim bendom The Voidz. O bendu se malo toga zna, a neki od članova Voidza svirali su već prije s Casablancasom, u negovom prošlom bendu Sick Six (u kojem je gitaru svirala i Danielle Haim, jedna od tri sestre iz benda Haim). BBC Radio 6 jučer je premijerno emitirao pjesmu Where no eagles fly s albuma, koju na ovom linku možete poslušati na 45:02.

Casablancas je sa Strokesima objavio pet studijskih albuma, posljednji „Comedown Machine“ 2013. godine, a od tada su odsvirali samo četiri koncerta ovo ljeto, dva u New Yorku te po jedan u Las Vegasu i Los Angelesu, dok je s Voidz koncertno puno aktivniji. Casblancas je također objavio već jedan solo album, „Phrazes for the Young“ 2009. godine. Što se tiče albuma „Tyranny“, već su prije objavili pjesmu Human Sadness, te popis 12 pjesama koje će se naći na albumu, a po zvuku se može reći da zvuči kao post-punk Strokesi uz popriličan dodatak psihodelije.

 1. “Take Me in Your Army”
 2. “Crunch Punch”
 3. “M.utually A.ssured D.estruction”
 4. “Human Sadness”
 5. “Where No Eagles Fly”
 6. “Father Electricity”
 7. “Johan Von Bronx”
 8. “Business Dog”
 9. “Xerox”
 10. “Dare I Care”
 11. “Nintendo Blood”
 12. “Off to War…”

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari