Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Julianne Moore pridružuje se ekipi Hunger Gamesa

15.09.2013. Nela Baričević
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Julianne Moore zaigrat će ulogu predsjednice Alme Coin u filmu The Hunger Games: Mockingjay, odnosno u oba dijela navedenog filma.

Naprijed spomenuti film djelo je redatelja Francisa Lawrencea te autorice Suzanne Collins i  scenarista Dannyja  Stronga, a Julianne Moore utjelovljuje čelnicu pokreta koji pruža otpor diktaturi grada Panema.

Moore će se tako naći uz bok Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Natalie Dormer (Cressida) i Liama Hemswortha (Gale Hawthorne).

Izlazak prvog dijela The Hunger Games: Mockingjay zakazan je za 21. studeni 2014., dok drugi dio očekujemo točno godinu dana od tog datuma. S obzirom na to da je još rano odbrojavati dane do njihova izlaska za sada se pametnije okrenuti iščekivanju 22. studenog kada dolazi The Hunger Games: Catching Fire.

Komentari