Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Jumanji ploča otkrivena nakon dvadeset godina

16.06.2014. Lucija Curavić
Foto: GemmaWright2012

Foto: GemmaWright2012

Znate onaj film kad je sve počelo? Onaj osjećaj kad vas je tih sat i pol odnijelo iz dnevnog boravka u nepregledan paralelni svijet pun uzbuđenja i zabave i ludila? Ne znam koji je to film bio za vas, ali za mene je (osim Lion Kinga koji je bio prvi) definitvno Jumanji.  To je film nakon kojeg sam shvatila koliko se svjetova krije iza tih kazeta (zbog kojih sam odonda gnjavila starog da mi vikendom za popusta u vidoteci uzme ”nešto za mene” ) koji su moji tek pritiskom tipke play.

Puno prije nego se saznalo da Robin Williams ima problem s alkoholom, i prije nego je Kirsten Dunst izrasla u prilično iritantno stvorenje, nastao je magični Jumanji. Istoimenu ploču za igranje pronalazi dvoje klinaca, ali se ubrzo uvjere kako je ona mnogo više od obične društvene igre…

Svi koju su gledali i voljeli Jumanji barem su ga jednom poželjeli i zaigrati. Nažalost, usprkos senzacionalističkom naslovu, to nije niti će ikad biti moguće. No moguća je sljedeća najbolja stvar na svijetu – posjedovati identičnu repliku igrice iz filma. Umjetnica Gemma Wright izradila ju je i sad ju prodaje za siću od 950 $ ( tu je možete naručiti gsurma@outlook.com). I premda stvorovi džungle neće iskočiti iz nje, i premda je od moje fascinacije ovim filmom prošlo gotovo deset dugih, jednostavno bi bilo zakon imati jednu.

Foto: GemmaWright2012

Foto: GemmaWright2012

Foto: GemmaWright2012

Foto: GemmaWright2012

Komentari