Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Jura Stublić i Film u Tvornici kulture

03.02.2017. Filip KušterFoto: http://bit.ly/1Rrw6Qa
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Jura Stublić i grupa Film vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu, 4. ožujka. Nakon kraće pauze jedan od najvećih glazbenika našeg podneblja ponovo će koncertno obilježiti skori dolazak proljeća. Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine sedamdesetih.

Već prvi singl grupe Film Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su mu veliku popularnost i utrli put prema debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”. Do sredine osamdesetih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Signali u noći” i “Sva čuda svijeta”) te petnaestominutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live” koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene.

Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma “Sunce sja!” i “Zemlja sreće”, a u sljedećem i velike hitove E moj druže Beogradski i Bili cvitak.  Jura Stublić tako bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. Neprilagođen, Dijete ulice, Moderna djevojka, Zajedno, Zamisli život u ritmu muzike za ples, Kad si mlad, Boje su u nama, Sjećam se prvog poljupca samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora.

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn. Prodajna mjesta su Tvornica kulture, Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop i Entrio prodajna mjesta te www.entrio.hr.

(Visited 65 times, 3 visits today)

Komentari