Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Jura Stublić i Film u Tvornici kulture

03.02.2017. Filip KušterFoto: http://bit.ly/1Rrw6Qa

Jura Stublić i grupa Film vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu, 4. ožujka. Nakon kraće pauze jedan od najvećih glazbenika našeg podneblja ponovo će koncertno obilježiti skori dolazak proljeća. Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine sedamdesetih.

Već prvi singl grupe Film Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su mu veliku popularnost i utrli put prema debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”. Do sredine osamdesetih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Signali u noći” i “Sva čuda svijeta”) te petnaestominutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live” koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene.

Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma “Sunce sja!” i “Zemlja sreće”, a u sljedećem i velike hitove E moj druže Beogradski i Bili cvitak.  Jura Stublić tako bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. Neprilagođen, Dijete ulice, Moderna djevojka, Zajedno, Zamisli život u ritmu muzike za ples, Kad si mlad, Boje su u nama, Sjećam se prvog poljupca samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora.

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn. Prodajna mjesta su Tvornica kulture, Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop i Entrio prodajna mjesta te www.entrio.hr.

Komentari