Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Jurassic Park IV dobio naziv i datum

12.09.2013. Paula Bračko
Foto: nerdist.com

Foto: nerdist.com

O nastavku popularne trilogije Jurassic Park dugo se nagađalo i još ga se duže odgađalo, no službena potvrda je konačno tu – četvrti film sage zvat će se Jurassic World te u kina dolazi 12. lipnja 2015. godine i to u 3D-u. Naime, početkom ljeta, Universal Pictures odgodio je četvrti nastavak na neodređeno vrijeme jer, prema njihovim riječima, scenarij još uvijek nije bio dovoljno dobar da bi se po njemu počeo snimati film. Bilo je za očekivati da će film izaći tokom ljeta što se u konačnici i pokazalo točnim.

Što se samog naslova tiče, potvrdila se sumnja fanova da će radnja biti smještena u sadašnjost, na legendarni Isla Nublar gdje se nalazi Jurski park (vrlo vjerojatnog naziva Jurassic World, kao i film) sada posve siguran pa iz tog razloga i popularno turističko odredište. No, film o dinosaurima ne bi bio toliko zanimljiv da oni ostanu pitomi i dragi dok ih ljudi gledaju iz daljine kao u zoološkom vrtu. Kako su redatelj Colin Trevorrow i producent Steven Spielberg zamislili zaplet i što potakne divovska prethistorijska bića da pomahnitaju, vidjet ćete za nešto više od godinu dana.

Komentari