Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Jurassic World: Službeni trailer i novosti o filmu

27.11.2014. Marija Vukšić

Napokon je stigao službeni trailer za Jurassic World, četvrti nastavak sage o dinosaurima na otoku Isla Nublar pored Costa Rice, a za sami film morat ćemo se strpjeti do 12. lipnja kad će se službeno početi prikazivati u američkim kinima. U traileru je vidljivo da je Jurassic Park obnovljen i vrvi ljudima, postao je pravo komercijalno mjesto. Čim neki trailer počinje s majčinim upozorenjem sinu ( if something chases you, run) zna se da stvari neće završiti dobro. Osim zlokobnog početka, vidljiv je napredak u CGI tehnologiji. Dinosauri su dobri stari modeli na koje smo navikli, ali puno bolje i uvjerljivije izgledaju. Mnogi se bune upravo zato jer je znanje paleontologije dovoljno napredovalo da bi Jurassic Park dinosauri mogli izgledati točno onako kako su izgledali u prirodi, ali ne izgledaju. Razlog je tome vjerojatno zato što tvorci filma žele ostati vjerni prošlim nastavcima i njihovom vizualnom identitetu, a to uključuje i izgled dinosaura.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Da se podsjetimo, prvi dio franšize Jurassic Park snimljen je 1993. godine, a kao inspiracija za priču poslužila je knjiga Arthura Conana Doylea The Lost World (1912) u kojoj istraživači slučajno naiđu na dio Amazone u kojem još uvijek postoje dinosauri. Steven Spielberg bio je redatelj prva tri filma o dinosaurima, a režirat će i četvrti. U traileru možete primijetiti referencu na Spielbergov drugi jako uspješan serijal filmova, Jaws. Uloge su obrnute i veliki bijeli morski pas mamac je za mosasaurusa, jednog od najvećih morskih prahistorijskih predatora. Glavni je glumac megapopularan Chris Pratt i to će sigurno privući mnogo gledatelja. Pratt je Owen, zaposlenik Jurassic Worlda koji je zadužen za proučavanje ponašanja velociraptora. Znanstvenicu zaduženu za genetski inženjering glumit će Bryce Dallas Howard.

Foto: jurassicworld.tumblr.com

Foto: jurassicworld.tumblr.com

U traileru je očito da se genetskim inženjeringom napravila nova vrsta mega opasnog dinosaura no nije objašnjeno zašto. Business Insider prenio je Prattovu izjavu koja je malo razjasnila stvaranje hibridnog dinosaura: “Radnja filma događa se 22 godine nakon prvog filma i pokušaja otvaranja parka. U novi park dolaze ljudi iz čitavog svijeta i dnevno ga posjeti 20.000 ljudi. Park postoji dovoljno dugo da je interes za njega počeo opadati pa je uprava odlučila smisliti novu atrakciju koja će dovući ljude. I nećete vjerovati, ali sve pođe po krivu.” Tako postavljeno, ima smisla i činjenica da je hibrid mega opasan mesojed, a ne neki pitomi biljojed. Napravljen je zato da privuče što više ljudi.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Ako se dobro zagledate u trailer, vidjet ćete da vozilo koje vozi ljude na razgledavanje ravnice kojom trče dinosauri ima na sebi napisan broj 04 isto kao i vozilo Explorer koje T-Rex u potpunosti uništi u kultnoj sceni prvog Jurassic Parka. Ako se želite uvjeriti u točnost tog podatka, pogledajte galeriju članka u kojoj se između ostalog nalaze i neke fotke sa snimanja filma.

(Visited 543 times, 1 visits today)

Komentari