Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Film

Jurassic World: Službeni trailer i novosti o filmu

27.11.2014. Marija VukšićVrijeme čitanja: 3 minute

Napokon je stigao službeni trailer za Jurassic World, četvrti nastavak sage o dinosaurima na otoku Isla Nublar pored Costa Rice, a za sami film morat ćemo se strpjeti do 12. lipnja kad će se službeno početi prikazivati u američkim kinima. U traileru je vidljivo da je Jurassic Park obnovljen i vrvi ljudima, postao je pravo komercijalno mjesto. Čim neki trailer počinje s majčinim upozorenjem sinu ( if something chases you, run) zna se da stvari neće završiti dobro. Osim zlokobnog početka, vidljiv je napredak u CGI tehnologiji. Dinosauri su dobri stari modeli na koje smo navikli, ali puno bolje i uvjerljivije izgledaju. Mnogi se bune upravo zato jer je znanje paleontologije dovoljno napredovalo da bi Jurassic Park dinosauri mogli izgledati točno onako kako su izgledali u prirodi, ali ne izgledaju. Razlog je tome vjerojatno zato što tvorci filma žele ostati vjerni prošlim nastavcima i njihovom vizualnom identitetu, a to uključuje i izgled dinosaura.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Da se podsjetimo, prvi dio franšize Jurassic Park snimljen je 1993. godine, a kao inspiracija za priču poslužila je knjiga Arthura Conana Doylea The Lost World (1912) u kojoj istraživači slučajno naiđu na dio Amazone u kojem još uvijek postoje dinosauri. Steven Spielberg bio je redatelj prva tri filma o dinosaurima, a režirat će i četvrti. U traileru možete primijetiti referencu na Spielbergov drugi jako uspješan serijal filmova, Jaws. Uloge su obrnute i veliki bijeli morski pas mamac je za mosasaurusa, jednog od najvećih morskih prahistorijskih predatora. Glavni je glumac megapopularan Chris Pratt i to će sigurno privući mnogo gledatelja. Pratt je Owen, zaposlenik Jurassic Worlda koji je zadužen za proučavanje ponašanja velociraptora. Znanstvenicu zaduženu za genetski inženjering glumit će Bryce Dallas Howard.

Foto: jurassicworld.tumblr.com

Foto: jurassicworld.tumblr.com

U traileru je očito da se genetskim inženjeringom napravila nova vrsta mega opasnog dinosaura no nije objašnjeno zašto. Business Insider prenio je Prattovu izjavu koja je malo razjasnila stvaranje hibridnog dinosaura: “Radnja filma događa se 22 godine nakon prvog filma i pokušaja otvaranja parka. U novi park dolaze ljudi iz čitavog svijeta i dnevno ga posjeti 20.000 ljudi. Park postoji dovoljno dugo da je interes za njega počeo opadati pa je uprava odlučila smisliti novu atrakciju koja će dovući ljude. I nećete vjerovati, ali sve pođe po krivu.” Tako postavljeno, ima smisla i činjenica da je hibrid mega opasan mesojed, a ne neki pitomi biljojed. Napravljen je zato da privuče što više ljudi.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Ako se dobro zagledate u trailer, vidjet ćete da vozilo koje vozi ljude na razgledavanje ravnice kojom trče dinosauri ima na sebi napisan broj 04 isto kao i vozilo Explorer koje T-Rex u potpunosti uništi u kultnoj sceni prvog Jurassic Parka. Ako se želite uvjeriti u točnost tog podatka, pogledajte galeriju članka u kojoj se između ostalog nalaze i neke fotke sa snimanja filma.

(Visited 567 times, 3 visits today)

Komentari