Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Kafkin ‘Preobražaj’ dobio svoje ilustrirano izdanje

11.06.2013. Lorena OuahchiaVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: wikipedia.org/ crownpublishing.com

Foto: wikipedia.org/ crownpublishing.com

Iako je Kafkin Preobražaj prvi puta izdan prije stotinjak godina, svoju je ‘reinkarnaciju’ doživio upravo ove godine. Poznati američki ilustrator i grafičar, Peter Kuper, Kafkinu je priču redizajnirao u simpatičan spoj  američkog crteža i njemačkog ekspresionizma.

Originalna Kafkina priča progovara o obiteljskim odnosima, životu te otuđenju kroz lik golemog kukca, Gregora Samse. Kuperov redizajn ne odmiče se od tih glavnih elemenata Kafkine zamisli, već ih oživljava kroz humor i zajedljivost domišljatih crteža. Vizualno putovanje kroz filmić o Kuperovoj knjizi možete pogledati ovdje.

Kuper je već kao petogodišnjak, bio fasciniran entomologijom (znanosti o kukcima), no lagano ju je istisnulo njegovo otkriće stripova. Može se reći da je zahvaljujući Kafki uspio spojiti dvije ljubavi te stvoriti nešto jedinstveno. Svoje stripove regularno objavljuje u brojnim magazinima i novinama od kojih je poznatiji Mad za kojeg crta Spy vs Spy. Svoju prvu kolekciju Kafkinih adaptacija Give it up! Kuper je objavio 1995. godine.

Što se tiče Kafke, on je jedan od onih primjera pisaca koji bivaju neshvaćeni za života, a njihova se prava važnost shvati tek nakon smrti. ‘Preobražaj’ se smatra jednom od njegovih remek djela, a Kafkoljupci, kao i ostali, će zasigurno uživati upoznavajući humorističnog kukca u njegovom vizualnom izdanju.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Komentari