Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Kako biti uspješan pisac – powered by Oscar Wilde

23.03.2014. Lorena Ouahchia
Foto: facebook.com/OscarWildeAutor

Foto: facebook.com/OscarWildeAutor

Iako je Oscar Wilde davno preminuo, neki dijelovi njegovog predanog rada književnosti i dalje se mogu naći. Tako je jedan oronuli stari ormar mjesto pronalaska nedavno nađenog Wildeovog pisma. Na trinaest stranica Wilde nudi poprilično zanimljive savjete budućim piscima. Pisano je kao odgovor na pitanje: kako biti uspješan pisac?

U pismu, koje je naslovljeno za potencijalnog pisca, stoji poziv na oprez. Wilde je savjetovao piscima da od svoje umjetnosti ne očekuju stalan izvor prihoda. “Najbolji književni rad ostvarili su oni kojima to nije bio jedini izvor prihoda,“ poručio je Wilde.

Svoj savjet Wilde nije slušao. Svoj je život u kasnim godinama 19. stoljeća posvetio književnosti i novinarstvu. Uz uređivanje časopisa The Woman’s World, svoje je eseje prodavao različitim novinama. Svoje je zbirke pjesama i eseja također prodavao i to magazinima i izdavačima. Njegov roman Slike Doriana Graya, doživio je ogromnu prodaju u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Za sve buduće pisce, jedna Wildeova mudra misao za kraj: „Ako se žrtvujete za svoju umjetnost, bit ćete nagrađeni, no ako tražite od umjetnosti da se žrtvuje za vas, slijedi vam gorko razočaranje.“

Komentari