Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Kako osnovati privatni muzej?

07.11.2014. Petra Plivelić
Foto: Press

Foto: Press

Iako se brojni novi stilovi neprestano pojavljuju i zaokupljuju hrpu ljudi, uvijek je postojala (i još uvijek postoji) jedna skupina ljubitelja i sakupljača svega što je retro ili što barem izgleda kao da je retro. Ti se ljudi sa svojim retro hobijem nose na dva načina: ili svoju kuću/stan/sobu pretrpaju raznim retro stvarima ili je ukusno urede da sve izgleda kao da pripada nekim davnim vremenima. Ako ste i sami pasionirani retro ljubitelj, zasigurno vam je bar jednom, pri pogledu na vašu retro zbirku, na pamet pala misao kako će jednog dana to dospjeti u muzej. Možete čekati da vaši praprapraunuci otkriju vašu zbirku i otvore muzej ili se možete i sami upustiti u taj pothvat. Sve prave stvari iz prošlosti sa sobom nose neku priču, upravo ih to, uz njihovu ljepotu (koju možda ne prepoznaje baš svatko) čini iznimno vrijednima – a upravo takvim stvarima mjesto je u muzeju, gdje ih svi mogu vidjeti i diviti im se.

Sve bitno o pothvatu otvaranja privatnog muzeja možete saznati u ponedjeljak 10. studenog 2014. u 13 sati u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra u Ilici 44. Tamo će se održati predavanje Kako osnovati privatni muzej? koje će voditi veliki zaljubljenik u etnologiju i sadašnji nasljednik privatnog muzeja i spomenika kulture Palčava šiša, mr.sc. Marko Smole.

Foto: Facebook.com/Muzejski-dokumentacijski-centar-MDC

Foto: Facebook.com/Muzejski-dokumentacijski-centar-MDC

Na vlastitom primjeru mr.sc. Smole će govoriti o iskustvu realizacije ovog jedinstvenog etno muzeja i stvaranju nove složene turističke ponude. Govorit će i o projektu obnove samog objekta koji je smješten u Gorskom kotaru, na granici Hrvatske i Slovenije. Njegov projekt je prerastao obiteljski posao te postao dobro polazište za buduća etnološka, folkloristička i povijesna istraživanja tog kraja. Na ovom predavanju moći ćete se upoznati s konceptom održivog turizma, koji uključuje stvaranje prepoznatljivog i atraktivnog turističkog proizvoda temeljenog na povijesnom, kulturnom i arhitektonskom nasljeđu lokalne sredine.

Foto: Press

Foto: Press

Komentari