Istaknuto
12.12.2018.

Sve novitete poslušajte na jednom mjestu i glasujte za svog ovotjednog favorita.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Glazba

Kanda, Kodža i Nebojša promoviraju novi album u Tvornici kulture

12.02.2015. Ziher.hr
Foto: Aleksandar Zec / Press

Foto: Aleksandar Zec / Press

Kanda Kodža i Nebojša, nezaobilazan dio beogradske underground glazbene i art scene, dolaze u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u petak, 6. ožujka 2015.

Jedinstvena fuzija reggaea, jazza, funka i rocka te upečatljivi vokal frontmena Olivera Nektarijevića, ujedno i vrsnog liričara, zaradili su bendu kultni status. Tijekom četvrt stoljeća postojanja, Kanda Kodža i Nebojša ostavili su neizbrisiv trag u srpskoj rock kulturi, nepogrešivo bilježeći bezbrojne promjene društva, oslanjajući se na talent, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog djelovanja.

Bend je osnovan 1991. godine, a prvi album “Guarda Toma!” iz 1996. godine je mješavina studijskih pjesama i snimaka s koncerata. Već na ovom albumu čuje se velika energija i živost koncertnih nastupa KKN-a, a najveći uspjeh je pjesma Priroda. Drugi album “Igračka plačka” je djelomično politički angažiran, što se najviše čuje u pjesmi Proći će i njihovo.

Treći album “Become” iz2000. je izašao na engleskom jeziku, a 2005. godine KKN snimaju album “Prekidi stvarnosti”. Ovaj uradak, instrumentalno i tekstualno, predstavlja najzrelije ostvarenje benda, a pjesme poput Plaše dečake, Kad oživimo,i Ton po tonodišu novom energijom i izlaze van žanrovskih okvira. Album “Deveti život”, izdan je 2008., a s njega se izdvaja jedna od najpoznatijih pjesama benda Prekidi stvarnosti, dok 2011. bend izdaje novi album “Manifest”.

Krajem 2014. godine Kanda Kodža i Nebojša su objavili sedmi album “Volja za noć”, u koprodukciji s Casparom Wijnbergom. Novi album je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući uz zanimljiva glazbena rješenja i produkciju na višem nivou te ispovjedne tekstove Olivera Nektarijevića s nesumnjivom literarnom vrijednošću.

Uz Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara) i Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević koji je na mjestu basista zamijenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji angažman predstavlja suradnja sa sastavom EKV u posljednjim mjesecima djelovanja benda.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari