Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Kaptol Boutique Cinema: Osim filmskog, nudi se i poseban glazbeni program

25.03.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/KaptolBoutiqueCinema

Otkad je otvoreno u veljači u Kaptol centru, Kaptol Boutique Cinema plijeni pažnju medija. To je zato što se radi o CineStarovom projektu čiji je dizajnerski jedinstveni koncept djelo dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje i također je prvo boutiqe kino u regiji s pet dvorana, impresivnim barom i zimskim vrtom. Dvorane su u potpunosti opremljene laserskim projektorima, a uz bar se nalazi i zimski vrt prepun palmi. Filmski je program kina također pažljivo biran tako da zadovolji različite ukuse i afinitete, no poanta je ovog kina upravo u kompletnom doživljaju koji nudi i koji nije samo “konzumacija” filmova kao takvih već uživanje u ambijentu i svemu onome što prati filmski svijet, a to su glamur, dobra zabava, poseban stil i kvalitetna glazba.

“U tehnološkom smislu, Kaptol Boutique Cinema u potpunosti je opremljeno Barco laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim kinom u regiji. Najnovija CLP serija laserskih projektora bazirana je na laserskoj tehnologiji plavog lasera. Navedena tehnologija koristi plavi laser te fosforni “wheel”, kojim se u kombinaciji s plavim laserom stvara puni spektar boja te superiorna visoka kvaliteta slike prema pravilniku određenim za sva digitalna kina u svijetu. Laserska tehnologija, osim velike količine svjetla koju može proizvesti, nudi i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku.” (cinestartvchannels.hr)

Foto: facebook.com/KaptolBoutiqueCinema

Uz kino, otvoren je i WOW bar u kojem se nudi nova glazbena platforma:

Srijedom se održava program SOUND BITES s rezidenticom Reom, dobro poznatom DJ-icom koja je na hrvatskoj glazbenoj sceni već desetak godina, a svojim intuitivnim setovima uspješno šarmira raznoliku publiku. Srijeda je u svakom slučaju rezervirana za ženske DJ-e tako da će se na sceni izmjenjivati i druga kvalitetna imena, a odlična je informacija da upravo srijedom do kinoulaznica možete doći po manjoj cijeni nego inače! KINOSRIJEDA stoga nudi povoljnije ulaznice, ali i program u baru prije ili nakon filma ( od 20 – 24 h ). Pomno birana setlista inspirirana je nekim od filmova koji se taj dan prikazuju!

PAZI PETAK je program čiji je rezident DJ Blacksoul, ključni akter hrvatske elektronske scene već 20-ak godina, a uvijek svjež u pristupu i inovativan u konceptu. Nastupao je s mnogim poznatim  DJ-ima svjetske scene, a posebno mu je drago jer je imao čast zagrijati publiku na rasprodanom koncertu St Germaina u Zagrebu. Petkom vam otkriva svoju nježniju stranu kroz lepezu plesnog funka, nu-disca, soula i uz koju notu nenametljivog housea.

ŠESTI DAN U TJEDNU za vaša čula donosi slobodu subotom – prepustite se ukusu voditelja programa, sigurno će vam biti ugodno!

Bar možete pratiti na njegovoj stranici: http://www.kaptolcinema.hr/music-wow-bar

S filmskog programa kina preporučujemo:

The Salesman, Oscarom nagrađen film iranskog redatelja Farhadija.

It’s Only the End of the World, filmskog wonderboya Xaviera Dolana

Lion, potresnu i emocionalnu priču o posvojenom dječaku iz Indije

Moonlight, dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg filma

(Visited 171 times, 1 visits today)

Komentari