Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Izvedbene umjetnosti

Kazalište Ulysses najavilo program 14. sezone na Brijunima

22.05.2014. Ziher.hr
Foto: www.ulysses.hr

Foto: www.ulysses.hr

Na konferenciji za medije predstavljena je 14. sezona kazališta Ulysses. Konferenciji su prisustvovali ključni umjetnici koji će sudjelovati u produkciji programa na čelu s Sezona počinje 9. srpnja, a završava 30. kolovoza, a jedan od zanimljivijih programa dosad čine dvije premijere, reprize dosadašnjih naslova, kao i nekoliko gostovanja te bogat popratni program, poput koncerata i okruglih stolova.

Na konferenciji su sudjelovali osnivač Ulyssesa, Rade Šerbedžija, ravnatelj Splitskog ljeta Tonći Bilić, Staša Zurovac, redatelj i koreograf premijernog naslova ““Sprovod u Theresienburgu”, Željka Udovičić, dramaturginja predstave “Mali mi je ovaj grob” te glumci Vilim Matula i Dražen Čuček.

Četrnaestu sezonu otvara gostovanje predstave “Timon Atenjanin” Williama Shakespearea, premijerno izvedene na prošlogodišnjem Splitskom ljetu u režiji Georgija Para.

Prva ovogodišnja premijera zakazana je za 11. srpnja. Radi se o predstavi “Mali mi je ovaj grob”, koprodukciji Bitef Teatra, Kamernog Teatra 44, Testament filma i Kazališta Ulysses. Predstavu je režirao Dino Mustafić, po tekstu Biljane Srbljanović.

Sezona se nastavlja izvedbama “Kralja Leara”, sada već kultne predstave Kazališta Ulysses, kojoj će ovo biti četrnaesta sezona igranja.

Foto: www.ulysses.hr

Foto: www.ulysses.hr

Ovogodišnji drugi premijerni naslov je “Sprovod u Theresienburgu” Miroslava Krleže u režiji i koreografiji Staše Zurovca. Riječ je o glazbeno-plesnoj drami nastaloj u koprodukciji sa Splitskim ljetom.

Bogati program u kolovozu otvaraju koncerti Rade Šerbedžije, Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog te Amire Medunjanin, uz gostovanje predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija” u režiji Lenke Udovički na Splitskom ljetu.

U kolovozu se nastavljaju reprizne izvedbe prošlogodišnjih premijernih naslova poput “Shakespearea u Kremlju” Ive Štivičića, u režiji umjetničke ravnateljice Kazališta Ulysses Lenke Udovički, te “Pokojnika” Branislava Nušića.

Sezona na Brijunima završava uz gostovanje Ateljea 212 iz Beograda s dva naslova. Riječ je o predstavama “Bog masakra” Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović i “Misery” Stephena Kinga, u režiji Petra Popovića.

Sam kraj sezone označit će gostujuće izvedbe “Kralja Leara” u režiji Lenke Udovički 29. i 30. kolovoza 2014. na Srđu u Dubrovniku, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igra.

Program 14. Ulyssesove sezone dostupan je na vebnoj stranici www.ulysses.hr, gdje se mogu izvršiti i rezervacije te kupnje karata.

(Visited 6.063 times, 2 visits today)

Komentari