Istaknuto
12.12.2018.

Sve novitete poslušajte na jednom mjestu i glasujte za svog ovotjednog favorita.

03.12.2018.

Pažljivo pratite portal jer ćemo u člancima sakrivati najbogatije i najvrijednije nagrade do sada.

Knjige

Kingov novi roman dobio lice

05.03.2013. Lorena Ouahchia
Foto: facebook.com/stephenkingwriter

Foto: facebook.com/stephenkingwriter

 

Stephen King, američki pisac poznatih hororaca i dalje je aktivan. Tako je i poznato Isijavanje dobilo svoj nastavak, a nedavno je njegova izdavačka kuća Scribner u javnost izbacila cover tog dugo očekivanog nastavka.

Doctor Sleep najnovije je djelo u kojem se King vraća na život Dana Torrancea. U Isijavanju smo ga pratili kao dječaka s predviđajućim sposobnostima, dok nas u nastavku King uvodi u njegov život kao srednjovječnog gospodina. Dan radi u privatnom stacionaru, gdje koristi svoje nadprirodne moćima kako bi olakšao patnje umirućim pacijentima. Epizoda s poludjelim pijanim ocem koji ga proganja po hodnicima hotela ‘Vidikovac’ davno je iza njega. Ali ponekad ne možemo pobjeći od demona koje skrivamo duboko u sebi, koji nas sačinjavaju. Toga će Dan postati svjestan kroz ovaj nastavak.

King je u intervjuu za Entertainment Weekly izjavio kako je u ovoj knjizi iskoristio alkoholizam Danova oca, Jacka Torrencea, bolest koju i sam Dan ‘nasljeđuje’. Ima istine u onoj staroj: “Kakav otac, takav sin”. Također, King je odlučio nastaviti upravo Isijavanje, jer je to knjiga koja je najviše prestravila javnost. Htio je još jednom potaknuti takvo stanje kod svojih čitatelja.

Knjiga izlazi u Americi, 24. rujna ove godine, a nadamo se da će nedugo nakon toga pojaviti i kod nas.

Foto: stephenking.com/promo/doctor_sleep/

Foto: stephenking.com/promo/doctor_sleep/

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari