Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Kino Europa: Na programu filmovi sa Zagreb Film Festivala

27.10.2014. Petra Plivelić
Foto: facebook.com/Kino-EUROPA

Foto: facebook.com/Kino-EUROPA

Svi pričaju o Zagreb Film Festivalu i o brojnim filmovima koji su se mogli pogledati u tjedan dana, koliko je festival trajao, a vi ste off topic. Brojite otpalo lišće i nervozno pogledavate na mobitel dok vaši kolege uživaju u komentiranju filmova sa ZFF-a. Ima nade, još uvijek nije kasno za vas!

Nakon što je u nedjelju, 26. listopada završilo 12. izdanje Zagreb Film Festivala, čak tri naslova prikazana na ZFF-u nastavit će se prikazivati na redovnom programu kina Europa. Filmovi O konjima i ljudima i Život je lakši zatvorenih očiju na programu su od ovog ponedjeljka, a od četvrtka, 30. listopada pridružit će im se i hrvatski film Happy Endings.

Foto: zagrebfilmfestival.com

Foto: zagrebfilmfestival.com

Islandsko-norveški film redatelja Benedikta Erlingssona O konjima i ljudima na ovogodišnjem ZFF-u osvojio je posebno priznanje žirija. Ovaj neobičan film sastavljen je od šest međusobno povezanih crnohumornih basni, od kojih svaka uključuje priču o barem jednom konju i njegovom vlasniku. Pročitajte i što smo ranije pisali o ovom filmu.

Foto: zagrebfilmfestival.com

Foto: zagrebfilmfestival.com

Život je lakši zatvorenih očiju je film Davida Truebe, prikazan je u sklopu ZFF-ovog programa Velikih 5, gdje je predstavljao Španjolsku. Film je inspiriran stvarnim događajima, a prati profesora koji je zaluđen Beatlesima i čuvši vijest da John Lennon dolazi u Almeriju snimati film Richarda Lestera Kako sam dobio rat, sjeda u auto i kreće na dugi put po Španjolskoj u vrijeme Franca. Sam naslov filma – Život je lakši zatvorenih očiju je stih iz pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je Lennon napisao za vrijeme snimanja navedenog filma.

Dugometražni prvijenac poznatog direktora fotografije Darka Šuvaka – Happy Endings inspiriran je istinitom pričom o ženi koja je plastičnim pištoljem orobila pet zagrebačkih banaka i kladionica kako bi se riješila financijskih problema. Glavne likove utjelovili su Areta Ćurković, Zlatan Zuhrić i Daria Lorenci Flatz.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Komentari