Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Kino Tuškanac: Doček Nove godine kao u Indiji

29.12.2014. Marija Vukšić
Foto: salamnamasteindia.tumblr.com

Foto: salamnamasteindia.tumblr.com

Kino Tuškanac već nekoliko godina organizira doček Nove godine i ove će godine organizirati doček inspiriran Indijom. Doček počinje u 20h, a na ulazu u kino gosti će dobiti (obećanu) pozamašnu količinu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Namkeen dolazi od riječi namak što znači sol, stoga je za očekivati da će ove indijske grickalice biti posebno slane. Uz njih, gosti će moći prigricnuti slastice tipične za ove krajeve kao što su makovnjača, orahnjača i blagdanski šareni kolači. Svu tu silnu hranu, tko želi, može zaliti posebnim pjenušcem koji je također u ponudi.

Foto: www.moj-film.hr

Foto: www.moj-film.hr

Naravno, doček Nove u kinu ne može proći bez filmova, a budući da je tema Indija prikazat će se dva indijska filma: drama Kasme Vaade (Zakuni se ljubavi , 1978) redatelja Ramesha Behla i romantična komedija Outsourced (Moja indijska avantura, 2006) redatelja Johna Jeffcoata. Kasme Vaade film je o Suman, ženi koja izgubi voljenog i odustane od ideje braka dok ne sretne muškarca koji izgleda isto kao njezini voljeni. Outsourced  je film čiji naslov podsjeća na prilično aktualnu temu u Hrvatskoj. Toddov odjel je outsourcan i on mora otići u Indiji ili dobiti otkaz. Todd ne shvaća Indiju i sve ga tamo frustrira dok ne upozna jednu djevojku.

Foto: outsourcedtv.tumblr.com

Foto: outsourcedtv.tumblr.com

Projekcija prvog filma počinje u 21 sat, a oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugog filma. Ulaznica za doček je 150 kuna uz iskaznicu za članstvo Filmskih programa, a za sve ostale cijena ulaznice je 200 kuna. Ulaznice se još uvijek mogu kupiti sutra, 30. prosinca u radnim satima od 10 do 17 u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina. Ponuda za doček uz boje, ritam, kulturu i jezik Indije doista je poseban i unikatan način za ući u 2015. godinu.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Komentari