Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Film

Kino Tuškanac: Doček Nove godine kao u Indiji

29.12.2014. Marija Vukšić
Foto: salamnamasteindia.tumblr.com

Foto: salamnamasteindia.tumblr.com

Kino Tuškanac već nekoliko godina organizira doček Nove godine i ove će godine organizirati doček inspiriran Indijom. Doček počinje u 20h, a na ulazu u kino gosti će dobiti (obećanu) pozamašnu količinu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Namkeen dolazi od riječi namak što znači sol, stoga je za očekivati da će ove indijske grickalice biti posebno slane. Uz njih, gosti će moći prigricnuti slastice tipične za ove krajeve kao što su makovnjača, orahnjača i blagdanski šareni kolači. Svu tu silnu hranu, tko želi, može zaliti posebnim pjenušcem koji je također u ponudi.

Foto: www.moj-film.hr

Foto: www.moj-film.hr

Naravno, doček Nove u kinu ne može proći bez filmova, a budući da je tema Indija prikazat će se dva indijska filma: drama Kasme Vaade (Zakuni se ljubavi , 1978) redatelja Ramesha Behla i romantična komedija Outsourced (Moja indijska avantura, 2006) redatelja Johna Jeffcoata. Kasme Vaade film je o Suman, ženi koja izgubi voljenog i odustane od ideje braka dok ne sretne muškarca koji izgleda isto kao njezini voljeni. Outsourced  je film čiji naslov podsjeća na prilično aktualnu temu u Hrvatskoj. Toddov odjel je outsourcan i on mora otići u Indiji ili dobiti otkaz. Todd ne shvaća Indiju i sve ga tamo frustrira dok ne upozna jednu djevojku.

Foto: outsourcedtv.tumblr.com

Foto: outsourcedtv.tumblr.com

Projekcija prvog filma počinje u 21 sat, a oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugog filma. Ulaznica za doček je 150 kuna uz iskaznicu za članstvo Filmskih programa, a za sve ostale cijena ulaznice je 200 kuna. Ulaznice se još uvijek mogu kupiti sutra, 30. prosinca u radnim satima od 10 do 17 u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina. Ponuda za doček uz boje, ritam, kulturu i jezik Indije doista je poseban i unikatan način za ući u 2015. godinu.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari