Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Film

Kinoklub Zagreb producirao spotove za ESC Life, Harvo Jay i Marinadu

04.05.2018. Ziher.hr

Kinoklub Zagreb producirao je spotove za bendove ESC Life, Harvo Jay i Marinada. Premijera spotova održat će se u nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a, a režirali su ih polaznici Radionice videospotova koju je mentorirala Marina Uzelac.

Kako se rade spotovi u KKZ-u?

Radionica videospotova je napredna radionica koja se održala od listopada 2017. do veljače 2018., a cilj joj je bio povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Poticala je inovativne pristupe s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. Važno je spomenuti da se u ovom slučaju nisu stvarali ‘klasični’ spotovi koji uključuju bendove dok sviraju. Polaznike se usmjeravalo na praktičan rad kroz produkciju, snimanje i montažu.

U nedjelju, 6. svibnja u 20 sati u projekcijskoj dvorani KKZ-a svoje radove će predstaviti četvero autora: Martina LončarHarvo Jay – MrakGorana PerićESC Life – Hero of the DecadeLuka DuvančićMarinada – PozdraviValentina SertićHarvo Jay – Zajedno.

Mentorica radionice bila je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s mnogim bendovima (Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine, Bitipatibi), a na radionici polaznicima je prezentirala primjere iz svog iskustva te ih savjetovala kako doći do kreativnih rješenja. Kinoklub Zagreb je ustupanjem svoje opreme pomagao autore u ostvarenju njihovih ideja, dok su ostali produkcijski zahtjevi bili u rukama samih autora. Autore se poticalo da budu maksimalno inovativni i maštoviti.

Sljedeća radionica video-spotova

Projekciji spotova u nedjelju će nazočiti autori i članovi bendova te voditelj radionica KKZ-a Tomislav Šoban koji će najaviti sljedeći ciklus Radionice videospotova. Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

(Visited 16 times, 2 visits today)

Komentari