Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

'Kiša kratkiša' na Artomatu i Europskom trgu u Zagrebu

15.12.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar

Foto: facebook.com/HrvatskiAudiovizualniCentar

2. Maraton kratkometražnih filmova, koji se od 19. do 21. prosinca održava u 29 kina diljem Hrvatske, zagrebačkoj publici predstavit će se programom ‘kratkiša’ na ukupno pet lokacija. Tako će se filmovi, kako za djecu tako i za odrasle, osim u kinima Tuškanac, Europa i dvorani Gorgona MSU-a moći pogledati na Adventu na Europskom trgu te na ArtOmatu, sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, koji se održava u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.
Tako će u sklopu ArtOmata u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u nedjelju 21. prosinca u 15 sati biti prikazan program ‘Baltazar: serija Zvjezdani kvartet’, nakon čega će se s početkom u 15.30 sati održati tematska radionica optičkih igračaka i pokretnih slika, namijenjena djeci od 7 do 11 godina. Najmlađi će maratonci naučiti kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente iz kultne serije i pripremiti se za izradu jednostavnih optičkih igračka kao što su zoetrop, taumtrop i flip book. Voditeljica radionice je magistra animiranog filma i novih medija Vida Guzmić, a program je besplatan za sve polaznike.

Na Europskom trgu će istog dana maraton početi u 16.30 sati projekcijama animiranih filmova namijenjenih najmlađoj publici, od 3 do 5 godina, s legendarnim naslovima kao što su Muzikalno prase Zlatka Grgića iz 1965. godine do Hopa, hopa konjiću Ivane Guljašević iz 2011. godine. Djecu do 12 godina čekaju tri igrana filma: Prva dama Dubrave Barbare Vekarić, Mucica Alda Tardozzija i Moj stan Zvonimira Berkovića, njegov redateljski prvijenac nagrađen u Cannesu 1963. godine kao najbolji kratkometražni film.
U dva programa za odrasle, koji donosi igrane i animirane filmove, publika na Europskom trgu moći će pogledati Amatere Luke Čurćića, Teleport Zovko Predraga Ličine, Rođendan Petra Oreškovića, Sotoninog sina Marka Dješke, Meso Ivana Mirka Senjanovića, Sobu Ivane Jurić, Moj put Svjetlana Junakovića i Veljka Popovića te Priču s početka vremena Božidara Trkulje. Uz uživanje u kuhanom vinu i pravom božićnom ugođaju na Adventu, okupljene će u pauzama između blokova filmova zabavljati glazbeno-glumački bend Jen dva trio i Tihana Lazović.

U tri zagrebačka kina program ‘kratkiša’ počinje u nedjelju 21. prosinca, a publika će moći vidjeti izbor hrvatskih filmova u programima ‘Koka, jaje i drugi problemi’, ‘Gledaj, vidjet ćeš’ i ‘Baltazar, serija Zvjezdani kvartet’ te izbor europskih kratkometražnih filmova odabranih u suradnji s europskom organizacijom Short Circuit.

2. Maraton kratkometražnih filmova – kino animacija from Croatian Audiovisual Centre on Vimeo.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari