Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Kiša metaka spušta se na Tvornicu kulture!

23.04.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press/Kiša metaka

Foto: Press/Kiša metaka

Kiša metaka, hip hop kolektiv iz Splita, 25. travnja dolazi pokoriti Tvornicu kulture. Dečki su na svojoj prvoj turneji u sklopu tek izbačenog foldera, a već su uspjeli rasprodati dva dana u Rijeci i oboriti sve rekorde posjećenosti u svom rodnom gradu u klubu Kocka. Mnogi posjetitelji Brucošijade FER-a sigurno su ih zapamtili kao koncertno iznenađenje godine, a sada imaju priliku ponovno se dokazati na svom prvom samostalnom koncertu u Zagrebu.

Članove sastava čini ekipa prijatelja koja surađuje već cijelo desetljeće, a oni su Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh. Možda vam se čini kako ste i prije negdje čuli za dečke iz Kiše metaka, i u pravu ste. Štovatelji popularnih Dječaka prepoznat će imena uključena u ovu grupu, uz naravno stalnog člana Vojka Vrućinu, s gostovanja na albumima ‘Drama’ i ‘Istina’.
Njihov album previjenac, jednostavno naslovljen ‘Kiša metaka’, objavljen je kao online izdanje u ožujku 2013, te je preko noći postao kultni naslov. Lista pjesama kreće se od hip hop marša ‘Konana’ preko gastarbajterskih ‘Drei Millionen’ i tvrdog ‘Swaga iznad svega’ do istinitih ‘Mejaša’. Kiša metaka svojim je debijem zakucala hit i zbog nevjerojatnog odaziva publike odlučila da čitav projekt podigne na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije.
Live postavu Kiše metaka čine ‘Dječak’ Vojko Vrućina, Krešo Benghazi, Oreb i DJ VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n’ bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i dugim stažem nastupa po Europi. Valja napomenuti da će se ekipi na koncertu kao predgrupa pridružiti i mladi swaglord Bore Balboa.
Ako vam koncert u Tvornici ne utaži žeđ za swagom, žurku možete nastaviti na službenom afteru u Klubu gdje će trake vrtjeti 2/4 Kiše metaka, Dogg Oreb i DJ Vrh.

Ulaznice za koncert u pretprodaji iznose 35kn, a na dan koncerta 50kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18) i sustav Entrio.hr.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari