Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Božićna akcija kazališta KNAP: Ulaznice u pola cijene

16.12.2015. Hrvoje KorbarFoto: www.knap.hr

Umjesto tradicionalnom božićnom čestitkom, kazalište KNAP odlučilo je svojoj publici Božić čestitati trolistom svojih uspješnica za koje ulaznice možete kupiti u pola cijene – za popularnih 35 kuna mogu se pogledati tri predstave u ovom najaktivnijem zagrebačkom kvartovskom kazalištu.

U mjesecu darivanja na daskama KNAP-a u srijedu, 16. prosinca, očekuju nas nezaobilazni i razigrani “Amateri” koji se već četiri godine ne daju s repertoara, crna komedija sa snažnom porukom o anomalijama našeg društva, u kojoj se uigrani trojac (anti)junaka – Ranko Zidarić, Vilim Matula i Goran Grgić –  prima snimanja pornografskog filma kako bi napunili svoje vječno prazne džepove. Račune im mrsi atraktivna Stella, koju kao zamjena za dosadašnju glumicu Petru Dugandžić već neko vrijeme igra Ana Majhenić.

Foto: www.knap.hr

Foto: www.knap.hr

Dan kasnije, 17. prosinca, slijedi predstava “Dobitnik“, nastala iz pera produktivnog i britkog autora brojnih kazališnih uspješnica Borivoja Radakovića, koju prati i dobitnička kombinacija glumaca predvođena šarmantnim Žarkom Potočnjakom te izvan „svoje kazališne kuće“ drukčijim i intrigantnim Goranom Grgićem. Tužno-smiješna priča o malim ljudima naše svakodnevice koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem ispisana je brzim i duhovitim dijalozima, a mjesto susreta je možda i (ne)očekivano jedna simpatična kvartovska birtija „pijem da zaboravim“ koja iza šanka skriva nasmijanu konobaricu-dušebrižnicu.

Za kraj akcije, petak, 18. prosinca, rezerviran je za najnoviju predstavu “Malo morgen”, inspiriranu Ivom Robićem, Opatijom bajnom, Gogoljem, kartašima pajdašima i našim svijetom punim iluzija u kojem sve vrvi prevarantima i lažnim obećanjima, a ništa nije onako kako izgleda. S nove se komedije još nije osušila ni „premijerna boja“ jer je prvi put izvedena 3. prosinca, a najviše pohvala dosad stiže na račun glumca Mladena Vasaryja, koji se tijekom predstave brzinom munje preobražava u sasvim različite neobuzdane likove što publiku zabavlja i nasmijava do suza, te glumice Nancy Abdel Sakhi koja je u predstavi utjelovila Amru, temperamentnu vladaricu kartaškog stola. Novu komediju Nina Škrabea režirao je Georgij Paro, a glume i Željko Duvnjak, Žarko Potočnjak te Tomislav Martić.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Komentari