Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Knjige za vruće i sparno ljetno čitanje

04.07.2015. Tijana ŽivkoFoto: facebook.com/Art & Literature
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ljeto i godišnji odmor idealno su vrijeme kada čitanju posvećujemo više vremena. Čitamo na plaži, u vrtu, na terasi, u prirodi – čitamo više nego inače. Na godišnje odmore volimo ponijeti zanimljivo, uzbudljivo štivo, ono koje odiše zapletima, humorom i napetom radnjom. Zato smo se potrudili pronaći pet takvih knjiga koje će svakako ispuniti vaše ljetne dane i zasluženi godišnji odmor, a s obzirom da se radi o književnim novitetima, uživanje je zagarantirano.

1. Katarina Bivald: Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom

Roman švedske spisateljice Katarine Bivald bestseler je koji se prevodi na 25 jezika, a izazvao je euforiju kod čitatelja, ali i knjižara diljem svijeta. Roman je o tome kako knjige i ljubav pokreću svijet. Sara, glavni lik romana, ima 28 godina i nikad nije bila izvan Švedske osim putujući pomoću knjiga. Nakon gubitka posla u knjižari odluči prihvatiti poziv svoje prijateljice Amy da je posjeti. Stiže u Ameriku te doznaje da je Amy mrtva. Tada kreću njezine avanture – upoznaje osebujne ljude koji su nenavikli na strance, a Sara shvaća kako je njihovu gradiću zapravo potrebna knjižara.

2. Hugh Laurie: Vrlo komplicirana trgovina

Stvarno sam ti zahvalan na tome. Svaki dan pokušavam ne voditi ljubav s milijunima žena, a većina ni ne pisne u znak zahvalnosti. Ovo je lijepa promjena.

Hugh Laurie, svima dobro poznati kao Dr. House, napisao je roman o Thomasu Langu, bivšem vojniku bez cilja koji voli viski, cigarete i žene u nevolji. Netko ga unajmi da ubije bogataša kojeg on pokuša na to upozoriti. Pojavljuju se tu kojekakvi mračni tipovi iz M.I.6, CIA-e, trgovci oružjem, čudaci s Bliskog istoka i teroristi, a svi su istovremeno i smiješni i strašni. I imaju mnoštvo gadgeta i egzotičnog oružja. Vrlo komplicirana trgovina inteligentan je, zabavan, duhovit, šarmantan, topao, totalno cool triler Hugha Laurieja.

Foto: apm.hr

Foto: apm.hr

3. Jo Nesbo: Sin

Kralj krimića svojim novim romanom Sin donosi totalno drugačiju priču nego inače. Glavni lik više nije Harry, nego je to Sonny Lofthus koji je u zatvoru skoro pola svoga života. Teški je ovisnik o heroinu, a zatvorenicima je prilično omiljen zbog svoje karizme i što uvijek uspije nabaviti drogu. Sonny je postao ovisnik kada mu se otac ubio, a bio je upleten u mrežu korumpiranog sustava. Sonny uskoro doznaje istinu o smrti svoga oca, smisli kako pobjeći iz zatvora i osvetiti se onima koji su ga godinama držali u zatvoru te tako postaje i lovac i lovina.

4. Cecelia Ahern: Godina u kojoj sam te upoznala

Novi prijevod kraljice ljubavnih romana i autorice bestselera koji su prevedeni na više od 45 jezika, a prema njezinim romanima P.S. Volim te i Na kraju duge snimljeni su i filmovi. Godina u kojoj sam te upoznala najnoviji je pothvat ove autorice, a donosi nam toplu, romantičnu i pozitivnu priču. Jasmine je izgubila posao, a činilo joj se kao da je izgubila sve. Njezin se život vrtio oko posla i sestre Heather, a gubitkom posla njezin svijet postaju vlastita kuća i vrt te susjedi koje je prije jedva primjećivala. Ona uči o ljudima o sebi i drugim ljudima više nego što je sanjala da hoće, a prijateljstva sklapa na najmanje očekivanim mjestima.

Foto: apm.hr

Foto: apm.hr

5.. John Green: Gradovi na papiru

Ljubitelji literature Johna Greena bit će oduševljeni njegovom novom knjigom Gradovi na papiru, upravo objavljenom na hrvatskom jeziku, a uskoro izlazi i filmska inačica. Priča kreće ovako – Quentin Jacobson od djetinjstva je zaljubljen u lijepu i pomalo divlju Margo Eoth Spiegelman. Ona je za njega oduvijek bila zagonetka jer nije upoznao osobu koja je tako hrabra i odlučna kao ona, ali istovremeno hladna i nepristupačna. Ništa se nije promijenilo ni kada su odrasli. Nakon jedne večeri, koju su proveli zajedno, Margo nestaje, a da bi je pronašao Quentin se mora dobrano potruditi i slijediti tragove koje je Margo ostavila i za koje vjeruje da će je odvesti k njoj. Nameće se putanje tko je uopće Margo? Jer Margo koja je nastala i Margo koju Quentin traži sasvim su dvije različite osobe.

 

(Visited 425 times, 1 visits today)

Komentari