Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Knjige

Književni klasici na zidu vaše sobe? I to je moguće.

26.10.2013. Melita Vrsaljko
Foto: screenshot - all-the-worlds-a-page.com

Foto: screenshot – all-the-worlds-a-page.com

Gotovo svakog dana možemo se susresti s novim inovacijama koje nam na neki način olakšavaju i čine život zanimljivijim. Kada govorimo o književnosti, možemo reći da je posljednja velika revolucija započela s objavljivanjem e-knjiga te nedugo nakon toga, s mnogobrojnim portalima koji su omogućili jednostavno, ponekad i potpuno besplatno, skidanje omiljenih djela na osobno računalo i smartphone. Međutim, odnedavno književne klasike možete nabaviti na običnim posterima.

 Za ovaj novi, nekonvencionalni način objavljivanja knjiga, zaslužan je Ian Warner. Naime, zaposlenik berlinske kompanije Blotto Designs želio je dočarati pravu veličinu Uliksa, romana Jamesa Joycea, pa je tako 265, 222 riječi stavio na jedan bijeli, obični plakat. Tijekom dvije godine, otkada je objavljen prvi plakat, kreativci iz Blotto Designa objavili su preko 20 djela u ovom obliku.

Foto: screenshot  - all-the-worlds-a-page.com

Foto: screenshot – all-the-worlds-a-page.com

Najduža knjiga koju su isprintali je King James Bible, koja se sastoji od 820,000 riječi, a najprodavaniji plakat je Goetheov Faust. Warner i njegovi suradnici su konstantno u potrazi za djelima koje bi mogli prebaciti u ovaj oblik, a u njihovoj “biblioteci” uskoro možemo očekivati Dickensa, Nietzschea i Danteovu Božanstvenu komediju. Svi knjigoljupci koji žele ukrasiti svoj zid književnim klasikom mogu nabaviti postere na All The World’s a Page. Cijena svih postera je 20 eura.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari